Εκκλησία

Ο Πάπας χαιρέτισε τον Ιερώνυμο σε συνέδριο που ο Αρχιεπίσκοπος δεν είχε πάει λόγο της κόντρας με τον Βαρθολομαίο

Μάλλον ξέχασαν να ενημερώσουν τον ποντίφικα για την κόντρα τους Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος...

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος να απευθύνει χαιετισμό στο...κενό!

Για γέλια και για κλάμματα είναι τα παραλειπόμενα του 9ου διεθνούς οικολογικού συμποσίου: «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του» που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης την περασμένη Τρίτη 5 Ιουνίου.

Η ανοιχτή αντιπαράθεση Αθήνας-Φαναρίου, η οποία ήταν και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος απουσίαζε από το συλλείτουργο με τον Πατριάρχη στην Εύβοια κατά τους εορτασμούς για τον νέο Άγιο Γέροντα Ιακωβο Τσαλίκη, συνεχίστηκε και στην Αθήνα.

Ο κ. Ιερώνυμος δεν παραβρέθηκε στο ανωτέρω συνέδριο την Τρίτη , όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, μόνο που ο Πάπας δεν το ήξερε και χαιρέτισε και αυτόν!

Στον χαιρετισμό του λοιπόν ο ποντίφικας αρχικά μιλάει με τα γνωστά τσιτάτα της “αδελφολογίας” με τον Βαρθολομαίο.

“Με αφορμή το διεθνές οικολογικό συμπόσιο «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού, από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου 2018, προσφέρω στην Αγιότητά σας τους θερμότερους αδελφικούς χαιρετισμούς μου . Με ειλικρινή εκτίμηση για αυτήν την αξιόλογη πρωτοβουλία, η οποία ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων συμποσίων σε διάφορα μέρη του κόσμου.” ανέφερε συγκεκριμένα.

Κατόπιν όμως υπολογίζοντας προφανώς πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα ήταν εκεί αναφέρει επί προσωπικού:

“Χαιρετίζω επίσης τον Μακαριότατο Ιερώνυμο Β ', τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, καθώς και τις αρχές, τους διακεκριμένους ομιλητές και τους συμμετέχοντες.

Θυμάμαι ζωηρά την επίσκεψή μου στη Λέσβο, μαζί με την Αγιότητά σας και τον Μακαριότατο Ιερώνυμος Β, για να εκφράσουμε την κοινή μας ανησυχία για τη δυσχερή κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων εκεί”...

Και μη χειρότερα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ