Πολεμική αεροπορία

Οι ΗΠΑ καθηλώνουν την τουρκική Αεροπορία: "Στοπ και σε ανταλλακτικά" - Ελληνοαιγυπτιακός Στόλος μετά την άφιξη F-16I-F-15I -F-35

Μετά  τα ισραηλινά αεροσκάφη  F-35 Adir και F-16I-F-15I  που πετούν ήδη νότια της Κρήτης ρίχνοντας πυραύλους έρχονται οι Αιγύπτιοι «φίλοι» μας,  για την γνωστή άσκηση αεροναυτική με την ονομασία  «Μέδουσα 2018», αποστέλλοντας έτσι κύματα «ανησυχίας» στην Άγκυρα.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή της άφιξης των αιγυπτιακών δυνάμεων τη στιγμή που οι Ισραηλινοί έχουν στείλει μεγάλη δύναμη κρούσης με F-16/15/35. Γίνεται την επόμενη ημέρα των τουρκικών εκλογών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι άγνωστο αν και πόσα μαχητικά της THK θα πετούν σε λίγο καιρό καθώς η Αγκυρα «έφαγε σφαλιάρα» από την Γερουσία των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο τα F-35 αλλά μια ολόκληρη λίστα αμυντικών συστημάτων .

Για όσους επικεντρώθηκαν μόνο στην διακοπή παράδοσης αεροσκαφών F-35 στον Ερντογάν, τους πληροφορούμε ότι δεν έχουμε μόνο αυτό.

Έχουμε διακοπή αγοράς/ανταλλακτικών σε πυραυλικά συστήματα Patriot , ελικόπτερα βαρέων μεταφορών τύπου Chinook , επιθετικών ελικοπτέρων AH-1 τύπου Cobra, UΗ-60 Black Hawk και φυσικά σε αεροσκάφη F-16  , διότι στο νομοσχέδιο ορίζεται  ότι πρέπει να παρεμποδίζεται και η ροή ανταλλακτικών προς την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί όπως υποψιάζονται ειδικοί αμυντικοί αναλυτές θα εφαρμόσουν μνημόνιο αμυντικών προϊόντων/συστημάτων στην Τουρκία, «μέχρι η χώρα μάθει  να εκτελεί προθύμως και άνευ αντιλογίας τις  εντολές της Ουάσιγκτον".  

Έτσι τα δύσκολα για τον Τούρκο νέο-σουλτάνο που ονειρεύεται αυτοκρατορίες είναι μπροστά και μετά τις εκλογές την Κυριακή, Ελλάδα και Αίγυπτος θα συγκεντρώσουν μια πανίσχυρη αρμάδα με την παρουσία αιγυπτιακού ελικοπτεροφόρου μαζί με αεροσκάφη όλων των τύπων  στην περιοχή της Ρόδου, λόγω  της αεροναυτικής άσκησης  «Μέδουσα 2018» που ξεκινά την Δευτέρα.

Πρόκειται για την περιοχή για την οποία ξερογλείφονται οι Τούρκοι μιας και εκεί θέλουν να χαράξουν την δική τους ΑΟΖ μέχρι νότια της Κρήτης , στην οποία σήμερα οι Ισραηλινοί δοκίμασαν το πυραυλικό τους οπλοστάσιο.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 10 μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και Rafale , 2  φρεγάτες με 2 ελικόπτερα, μονάδες ειδικών δυνάμεων υπομονάδα της  ταξιαρχίας πεζοναυτών και περίπου 2  υποβρύχια.

Από την πλευρά της Αιγύπτου θα συμμετάσχει το ελικοπτεροφόρο Mistral, 2 φρεγάτες FREMM, μονάδα ειδικών δυνάμεων και δύο υποβρύχια .

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ελληνοαιγυπτιακή άσκηση ήταν πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι η Τουρκία προειδοποιούσε την Ελλάδα, πως η άσκηση που διεξάγει με την Αίγυπτο στη Ρόδο, παραβίαζε την συνθήκη των Παρισίων το 1947.

Δια της διπλωματικής οδού δε η Τουρκία, είχε βγάλει ανακοίνωση που έστειλε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, προκειμένου «να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους γείτονες Έλληνες να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενωμεταξύ  το αιγυπτιακό ναυτικό πραγματοποιεί μια σειρά από αποστολές που προορίζονται για τη διασφάλιση των ζωτικών και των στρατηγικών στόχων στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής της Α.Μεσογείου  σε βάθος 1.200 ναυτικών μιλίων , προκειμένου να διασφαλιστεί τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας και να εξασφαλιστούν οι επενδύσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Οι ναυτικές αιγυπτιακές δυνάμεις εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εξασφαλίσουν την αιγυπτιακή ΑΟΖ και όχι μονο, σε αποστάσεις μακριά από τις ακτές, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα σύγχρονα, προηγμένα μέσα καταπολέμησης του ναυτικού εξοπλισμού και ικανοτήτων , όπως φρεγάτες, υποβρύχια, πυραύλους  και  ειδικές μονάδες των θαλάσσιων δυνάμεων για την διενέργεια ταχέων ελιγμών.

Η παρουσία της αρμάδας αυτής την περίοδο που η Τουρκία πιθανόν θα επιχειρήσει να ξεκινήσει γεώτρηση βόρεια της Κύπρου,  μόνο τυχαία δεν είναι στο πιο σημαντικό από όλες τις απόψεις κομμάτι του πλανήτη,  την Α.Μεσόγειο.  

https://youtu.be/ZJXYbR00AxQ?t=1

 

https://youtu.be/cfPb2NDkh88?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ