Σκοπιανό

Ξεχειλίζει η οργή για την παράδοση της Μακεδονία μας: «Πρέπει να ανατραπεί ο Τσίπρας πριν πάει στις Πρέσπες» - ΑΝΕΛ: «Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση!»

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κόντρα για το Σκοπιανό. Ο Α. Τσίπρας δεν δείχνει να κάνει πίσω από την αγωνία του ελληνικού λαού. Φαίνεται αδιάφορος. 

Ηδη τα περισσότερα πολιτικά κόμματα αντιτίθενται στις κινήσεις Κοτζιά-Τσίπρα. Εδώ και το ΚΚΕ πλέον αντιδράει στην παράδοση της Μακεδονίας μας.  

Καταφέρνει στην ουσία ο Α. Τσίπρας κάτι το οποίο ίσως δεν περίμενε. Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, ενώνει διαφορές πολιτικές πτέρυγες και μία φωή λένε όλα ΟΧΙ. Εκτός από κάποια εξαπτέρυγα, που οπάντα έπαιζαν τον ρόλο τους.

Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για τη Βόρεια Μακεδονία στις Πρέσπες έχει αρχίσει.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ θα υπογράψουν, παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Με λίγα λόγια αντίστροφη μέτρηση για την εκχώρηση της Ιστορίας μας.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.

Σύμφωνα με το «Live News», στη συνέχεια θα μεταβούν όλοι με βαρκάκια στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος των Σκοπίων. Εκεί, θα γευματίσουν για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στα Σκόπια θα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Ούτε καν το εάν η ημέρα υπογραφής θα είναι η Κυριακή, που βέβαια -μέχρι στιγμής- είναι η επικρατέστερη ημέρα. Σε Αθήνα και Σκόπια οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για την προετοιμασία της συνάντησης.

«Πρέπει να ανατραπεί ο Τσίπρας. Πρέπει να πέσει ο Τσίπρας πριν πάει στις Πρέσπες. Κάποιοι βουλευτές να μην ψηφίσουν την κυβέρνηση. Δηλαδή να εναντιωθούν στην παράδοση της Μακεδονίας… Οι Μακεδόνες ειδικά, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Γιατί δε θα μπορούν να επισκεφθούν ούτε την περιφέρειά τους.

Βράζει η Μακεδονία. Όλοι οι νομοί της Βόρειας Ελλάδας, αναθεματίζουν όποιον θέλει να δώσει το όνομα. Ελπίζω να τρομάξει ο Τσίπρας και να κάνει πίσω. Έχουμε ακόμη μία μέρα… Στην πολιτική και σε μία ώρα, γίνονται πράγματα που δε γίνονται επί αιώνες.

Πάει ο άνθρωπος να παραδώσει το όνομα. Δεν έχει κάτσει να δει τι επιπτώσεις θα υπάρξουν. Κάθονται και δίνουν κάτι επιχειρήματα… ηλίθια επιχειρήματα όλοι του ΣΥΡΙΖΑ περιέρχονται τα κανάλια και δε ντρέπονται για λογαριασμό τους».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο Ιonion fm, στην εκπομπή «Ραδιουργίες εκ προμελέτης» με τους Δημήτρη Στρουμπάκο και Αντώνη Γρηγορόπουλο.

Και συνέχισε: «Είμαι εκνευρισμένος! Να βγουν έξω από το σπίτι τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη γειτονιά τους, να ρωτήσουν σε τρία σπίτια. Να ρωτήσουν: Να πάμε να υπογράψουμε να το δώσουμε; Και να πράξουν αναλόγως… Βλέπω ότι αυτοί αύριο, όταν πάρουν την υπογραφή μας, θα γυρεύουν τη Θεσσαλονίκη την ίδια! Και θα βγει στην πλατεία Συντάγματος να κάνει χαρακίρι ο Τσίπρας!

Ένα παλιόπαιδο είναι που το έβαλαν για δήμαρχο Αθηναίων, είδαν οι γέροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι περνάει σα νέος για να φέρει κοντά τους Πασοκτζήδες… και έτσι μπήκε ο Τσίπρας. Δεν έχει κανένα προσόν πολιτικό. Πολιτικά είναι μηδέν ο άνθρωπος. Όταν μου ανακοίνωσε ότι δίνει το «Βόρεια Μακεδονία» το έλεγε με τέτοια αναισθησία σα να μου έλεγε: Ο Ολυμπιακός έβαλε γκολ»!

Ακούστε το ηχητικό: 

https://www.youtube.com/watch?v=F0PmPeo3MnE

Την ίδια στιγμή σε μία δήλωση σοκ προέβη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κατσίκης.

«Τι ακριβώς ζητάτε από τους ΑΝΕΛ; Να ρίξουμε την κυβέρνηση; Δεν θα την ρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, δεν μιμούμαστε το Σαμαρά, να τον χαίρεστε» συνέχισε, προσθέτοντας: «Και εύχομαι να ζω όταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει για ποιο λόγο αυτόν που αποκαλούσατε τότε προδότη εσείς και το μητσοτακέικο αποδεχθήκατε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία».

Ζήτησε μάλιστα «και τα ρέστα» από την αντιπολίτευση, ρωτώντας γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής όταν οι ΑΝΕΛ είχαν διαφωνήσει με νομοσχέδιο της κυβέρνησης: «Γιατί τόσες διαφωνίες που είχαμε μέχρι σήμερα δεν καταβάλλατε κάθε προσπάθεια να τις αποτρέψετε;»

«Εμείς καταψηφίσαμε, εμείς στηλιτεύαμε κι εσείς στηρίζατε ως στυλοβάτες τα νομοσχέδια. Γιατί δεν θέτατε τότε μομφή; Πρέπει να ακούσει ο ελληνικός λαός τι σόι δεξιοί είστε. Αυτοί που ψηφίσατε αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, ταυτότητα φύλου, σύμφωνο συμβίωσης, Καύση νεκρών και μουσουλμανικό τέμενος. Πρέπει να ξέρει ο λαός τι σόι δεξιοί είστε» είπε χαρακτιστικά.

Στο τέλος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ «από την αρχή έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι" στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία και έχουν αντιταχθεί στην οικειοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς», καλώντας μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία «να διατυπώσει ευθέως την άποψη της αν συμφωνεί με την ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους».

Η υποκρισία έχει και τα όριά της κύριοι.

Το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει άρδην μετά την επαίσχυντη συμφωνία. Κόμματα θα ψάχνουν για ψήφους. Βέβαια το ζητούμενο είναι ένα. Να μην χαθεί η Μακεδονία μας. Κάτι που προς το παρών φαίνεται αναπόφευκτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...