Σκοπιανό

Ξεσηκωθείτε Μακεδόνες! Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση της Μακεδονίας μας - Τρέμει την οργή των Ελλήνων ο Α. Τσίπρας - Στήνουν μπλόκα παντού

Με την απόλυτη και ξεκάθαρη στήριξη του Πάνου Καμμένου, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Πρέσπες για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ συνολικά έδωσε χθες βράδυ το πράσινο φως ώστε ο Νίκος Κοτζιάς, συνοδευόμενος από τον Πρωθπουργό, να μεταβεί στο σημείο όπου θα συναντήσει τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ και να υπογράψει μια συμφωνία που βρίσκεται αντίθετη το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης αλλά και την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

O Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έκαναν την επιλογή τους. Στήριξαν τη συμφωνία που υπογράφεται σήμερα και η οποία δίνει στα Σκόπια το όνομα Βόρεια Μακεδονία και ταυτόχρονα τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.

Οι τεχνικές προετοιμασίες τις τελευταίες ώρες είναι πυρετώδεις, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος.

Oπως έχει γίνει γνωστό θα γίνει συλλαλητήριο. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας. 

Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη δρακόντεια.

To μήνυμα που εκπέμπουν είναι το εξής. Δεν δεχόμαστε παραχώρηση του ονόματος. Τελεία και παύλα!

Το πρόγραμμα

https://www.youtube.com/watch?v=45iLrlr-6gU

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φθάσει γύρω στις 10:30 το πρωί στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Από την απέναντι πλευρά θα φτάσει στους Ψαράδες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα φτάσουν οδικώς από τη νέα συνοριακή διάβαση στην περιοχή του Λαιμού, η οποία άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι θα τους υποδεχθούν στη μαρίνα και αμέσως μετά θα μεταβούν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στην εξέδρα που έχει στηθεί, με τέντα. Εκεί θα γίνει η ειδική τελετή της υπογραφής της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και από τον Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνέχεια, οι δύο πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην άλλη όχθη της λίμνης, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Οτέσοβο. Εκεί θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Παρέμβαση Τσίπρα - ιστορικές μέρες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν όσα θα πει ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση- χαιρετισμό που θα απευθύνει (ενώ σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και ο Ζόραν Ζάεφ). Μόλις χθες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές.

«Η χώρα συμφώνησε με την ΠΓΔΜ για την οριστική επίλυση μιας διένεξης που κρατά τρεις δεκαετίες. Σφραγίστηκε το πέρασμα της Ελλάδας από μια εποχή οικονομικής καχεξίας και διεθνούς απομόνωσης, στην εποχή της δυναμικής οικονομικής ανάκαμψης και της ισχυροποίησης της διεθνούς της θέσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Διεθνές ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την κάλυψη της τελετής υπογραφής της συμφωνίας είναι μεγάλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστευτεί περίπου 170 δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και τεχνικοί, τόσο από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Ηδη από το μεσημέρι του Σαββάτου περιπολικά της αστυνομίας στήνουν μπλόκα στο δρόμο που οδηγεί από τη Φλώρινα στις Πρέσπες, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όσων αφορά στη διοργάνωση.

Οπως και να έχει, από σήμερα ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από έδω και πέρα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ