Πολιτική

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» -Χαμός στην Βουλή με βουλευτή της Χρυσής Αυγής - "Κάλεσε σε πραξικόπημα live" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


"Αρένα" η πολιτική ζωή του τόπου, με την πόλωση να έχει χτυπήσει κόκκινο. “Φωτια” που επεκτείνεται έχει ανάψει η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Μετά την άγρια αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τη συμφωνία για το Σκοπιανό, πριν λίγο είχαμε νέα όξυνση η οποία θα έχει και συνέχεια.

Πριν λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε έκτακτη διάσκεψη για κυρώσεις στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αιτία τα όσα είπε ο Βουλετής της Χρυσής Αυγής, Κ.Μπαρμπαρούσης.

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.

Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και είπε ότι θα γίνουν εισηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη μη παρουσία τους στη Βουλή μέχρι να τελειώσει η διαδικασία.

Τι έγινε νωρίτερα

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζήτησε την σύλληψη του υπουργού Αμυνας, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζήτησε τα κεφάλια τους στις Πρέσπες!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, κάλεσε «τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας» να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνονται από τα έδρανα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας σε όσους αντέδρασαν:

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Σήμερα», είπε, «έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, προανείγγηλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονιμσός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ομιλία της κυρίας Γκανά η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για ναζιστές και συνεργάτες των Ναζί.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον συνάδελφό τους έξω από την αίθουσα και στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος είπε:

«Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Δείτε εδώ σε ζωντανή μετάδοση το συλλαλητήριο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flivemediagr%2Fvideos%2F1775132855898809%2F&show_text=0&width=560

Όλη η παρέμβαση Βούτση για  Μπαρμπαρούση

«Προσωπικά σας συγχαίρω για τον τρόπο που προεδρεύσατε, το λέω από καρδιάς, διότι όταν ο προηγούμενος ομιλητής έφτασε στα όρια και έξω από αυτά της πατριδοκαπηλίας και αναφέρθηκε περί «απάτριδος πρωθυπουργού» και «απάτριδων» γενικά και ύστερα όλα τα απαράδεκτα που έλεγε ο κύριος Μπαρμπαρούσης τον ανακαλέσατε στην τάξη και νομίζω ότι πράγματι με αυτά τα αντανακλαστικά θα πρέπει το Προεδρείο επί τόπου να θέτει τα ζητήματα. Τα προηγούμενα είναι πράγματα που έχουν ξανακουστεί και που έχουν τα όριά τους. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες.

Η πολιτική δύναμη «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», η οποία βεβαίως έχει έρθει εδώ 3-4 φορές με τη ψήφο ορισμένων συμπολιτών μας, ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας από ότι κατάλαβα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές.

Χθες μίλησε από εδώ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και δεν έθεσε τέτοια ζητήματα. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και ελάχιστους, ίσως, θύλακες ή πρόσωπα , που κι αυτό το αμφισβητώ, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, ταραχή.

Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο του Συντάγματος μια του Κανονισμού της Βουλής, και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς της Επιτροπή Δεοντολογίας, πλην όμως θεωρώ- και θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα- για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. Και από κει και πέρα θα δούμε.

Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει εδώ και δυόμιση μέρες που δόθηκα όλα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά «δήθεν» πατριώτες οι οποίοι είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν στην ιστορική τους διαδρομή και στο πολιτικό βιογραφικό τους σαφέστατες ευθύνες για τους μεγαλύτερους διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ