Κυβέρνηση

Αποποιείται τα εγγυητικά δικαιώματα στην Κύπρο η Ελλάδα; - Ν. Κοτζιάς: «Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να είναι εγγυήτρια μετά από λύση»

Η εθνική μας κατρακύλα από ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό όπως και στην οικονομία που μας «δουλεύουν» για το χρέος  Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι.

Τώρα φαίνεται να απεμπολούμε κυριαρχικά δικαιώματα στην Κύπρο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να την αφήσουμε στο έλεος των Τούρκων, Ισραηλινών, Αμερικανών ή όποιων  πλειοδοτήσουν  σε αυτό το αλισβερίσι που λαμβάνει χώρα εδώ και μεγάλο διάστημα στην μεγαλόνησο με διακύβευμα τους υδρογονάθρακες.   

«Στόχο της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις τρίτων κρατών», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια», την οποία παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία, αναφέρει η εφημερίδα φιλελεύθερος .

«Τυπικά και η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, όπως και η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία. Εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια δικαιώματα. Η Τουρκία δείχνει να έχει δυσκολίες να προσαρμοστεί στον κόσμο του 21ου αιώνα. Κανείς δεν μπορεί να έχει ένα άλλο κράτος σαν προτεκτοράτο ή υπό κατοχή», τόνισε  ο κ.Κοτζιάς , ερωτώμενος  για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Ευχαριστώντας τη Ρωσία για τη στάση της στο ζήτημα του Κυπριακού, την οποία χαρακτήρισε «στάση αρχών, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο», ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα «φυσιολογικό, κανονικό κράτος-μέλος του ΟΗΕ».

Τι δήλωσε για το Σκοπιανό

«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι επιλογή αυτού του κράτους. Εμείς απλώς δεν θα τους εμποδίσουμε και θα βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της. Να ξέρετε ότι η λύση αυτού του προβλήματος εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

Μετά το Σκοπιανό και την επίτευξη της ολέθριας συμφωνίας, το καλοκαίρι θα  έχουμε σύμφωνα με πληροφορίες, την επίλυση όλων των ζητημάτων με την Αλβανία  και μετά σειρά παίρνει η Κύπρος από την οποία ετοιμάζουν όπως όλα δείχνουν την πιθανή απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων.

Η δήλωση Κοτζιά περί απόσυρσης της Ελλάδος ως εγγυήτριας δύναμης εκεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια .

Έτσι ο Ερντογάν θα μπορεί απερίσπαστος να πράξει όσα ετοιμάζει να πράξει με την παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο ελληνισμός έχει συνέχεια ανά τους αιώνες και πέρασε πολλές κατακτήσεις και καταστροφές στην μακραίωνη πορεία του , αλλά από ότι όλα δείχνουν ήρθε η κομβική στιγμή να παλέψει με πολύ μεγάλα «θεριά» στο εσωτερικό του τα οποία  απεμπολούν συνεχώς ελληνικά δικαιώματα αιώνων.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Η Κύπρος στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ – Αλλάζει άρδην το γεωστρατηγικό σκηνικό – Ερχεται μεγάλη «σφαγή» Ρωσίας-ΗΠΑ), αναφέραμε ότι αλλάζει άρδην το γεωστρατηγικό σκηνικό στη Ν.Α. Μεσόγειο καθώς η Κύπρος αναγορεύεται πλέον σε «ζωτικός στρατηγικός σύμμαχος» των ΗΠΑ! Απίστευτο και όμως αληθινό. Μαζί με το νομοσχέδιο για άρση εμπάργκο όπλων, είναι πολύ πιθανό να δούμε την ένταξη Κύπρου και Ισραήλ στο ΝΑΤΟ και αυτό λόγω υδρογονανθράκων.

Πρόσω ολοταχώς η Λευκωσία προς εφαρμογή του δόγματος Κασουλίδη που θέλει την Κύπρο «να αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...