Κόσμος

Το Ισραήλ "εξαπέλυσε" το αστέρι του Δαβίδ κατά Αγκυρας - Μπλοκάρουν τα τουρκικά F-35 - Εκστρατεία κατά Ερντογάν

Ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες από κοινού βρήκαν ακόμη καλύτερο και προσοδοφόρο έδαφος και «επιτίθενται»  με όλα τα μέσα στο Κογκρέσο ,  υποστηρίζοντας το  νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών , για την διακοπή πώλησης των μαχητικών  αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Κύριος σκοπός των Ελλήνων ομογενών και των Εβραίων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της Κύπρου, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του  Ελληνο-αμερικανικού Συμβουλίου (HALC),  E. Ζεμενίδης .

Το ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ αξίας 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  στοιχεία του οποίου  δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβάνει ένα μέτρο για την προσωρινή παύση των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, λόγω  της παρατεταμένης περιόδου των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Μιλώντας ο ίδιος σε ελληνική εφημερίδα πριν από ένα διήμερο συνέδριο που διοργανώθηκε από την HALC και την αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα (AJC) στην Ουάσινγκτον,  δήλωσε ότι οι ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες διεξάγουν τιτάνιο αγώνα για να προωθήσουν αυτήν την  νέα νομοθεσία στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Ο κ. Ζεμενίδης δήλωσε ότι «αυτή η νομοθεσία θα εξαλείψει τα εμπόδια που παρακωλύουν την δημιουργίας ασφάλειας στην Κύπρο και την εδραίωση της ειρήνης ως πρωταρχική κατάσταση για τα συμφέροντα της Δυτικής Ασφάλειας,  ενώ εμποδίζει την Τουρκία να διατηρεί  την Κύπρο σε  ομηρία της αδιάλλακτης πολιτικής του Ερντογάν.

Οι  εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των γειτόνων της , όπως η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα  έναντι των εδαφικών διαφορών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο", τονίζει το άρθρο.

Οι Έλληνες και οι  Εβραίοι επίσης «προωθούν μέσω  "εκστρατείας" τον περιορισμό στις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία μέχρι να αρχίσει η Τουρκία να συμπεριφέρεται υπεύθυνα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου  δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία θα αντιδράσει αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν τον προτεινόμενο νόμο που διακόπτει τις πωλήσεις όπλων στη χώρα.

Το πως θα αντιδράσει όμως δεν μας το είπε και τι ακριβώς θα λάβει χώρα εφόσον , η Τουρκία ίσως θελήσει να "παίξει" με μια πιθανή δήλωση αποχώρησης από το ΝΑΤΟ.

Η ελληνική ομογένεια όμως, όπως πολλές φορές στο παρελθόν είναι στις επάλξεις για μια φορά ακόμα με σκοπό  για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ελληνισμού, αποδεικνύοντας τι είναι ικανός αυτός να πράξει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι…πράγμα σπάνιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ