Πολιτική

Η άγνωστη πρόβα δολοφονίας του Κ. Καραμανλή - Αποκάλυψη-σοκ από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή - «Φωτιά» στο πολιτικό σύστημα

Ξετυλίγεται το κουβάρι του Σχεδίου Πυθία. Μπορεί ορισμένα συστημικά site και κάποια κόμματα να αρνούνται την εν λόγω ύπαρξη του αυτής της τρομερής ιστορίας, όμως όταν ο πρώη Διοικητής της ΕΥΠ βγαίνει δημοσίως και κάνει αποκαλύψεις, τότε κάνεις δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει.

Σίγουρα το πολιτικό σύστημα θα συνταραχθεί από τις αποκαλύψεις και ελπίζουμε να άμεσα οι αμόδιοι να προχωρήσουν την υπόθεση.

 Το δημοσίευμα:

Tην αποκάλυψη ότι υπήρξε πρόβα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στις 19 Μαρτίου του 2009, με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έκανε ο κ. Ιωάννης Κοραντής, που ήταν διοικητής της ΕΥΠ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Κοραντής έδωσε απαντήσεις που θα συζητηθούν και θα συνταράξουν το πανελλήνιο.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η ύποπτη αυτή υπόθεση «είναι ακόμη στην αρχή του, μια και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες και έχει δημιουργήσει για τον διοικητή της ΕΥΠ αρνητικό κλίμα. 

Ηδη στο Μαξίμου έχουν φτάσει καταγγελίες και έχει δοθεί εντολή να «ψαχτούν», ώστε να μην υπάρχουν σκιές που μπορεί να δημιουργήσουν εμπλοκές σε ανώτερο επίπεδο».

Πάντως παρά την ηχηρή παρέμβαση του κ. Κοραντή, ο οποίος βάζει τα πράγματα στην θέση τους, μέσα ενημέρωσης για μικροκομματικούς λόγους προσπαθούν να αποδομήσουν την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» αγνοώντας το βούλευμα του δικαστή Φούκα που είναι καταπέλτης για το θέμα αυτό.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Δημοκρατίας» αναφέρει:

«Υπήρξε πρόβα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στις 19 Μαρτίου του 2009, με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας». Την αποκάλυψη-σοκ έκανε ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Κοραντής σεαπάντηση που έδωσε μέσω της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αλλά και σε όσους διακινούν το ψεύδος ότι δεν υπήρξε σχέδιο «Πυθία».

«Από το σημείο αυτό περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε πρωθυπουργού όταν έφευγε από το γραφείο του στον Λυκαβηττό. Πλην, όμως, είχαν εγκαίρως ληφθεί τα δέοντα μέτρα» δήλωσε ο κ. Κοραντής, που ήταν διοικητής της ΕΥΠ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Κοραντής ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε χαρακτήρισε την πηγή της υπηρεσίας για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή αναξιόπιστη, ούτε και στην υπηρεσία υπήρξε ανάλογη καταγγελία, και ότι, αντιθέτως, όσες πληροφορίες είχε δώσει επιβεβαιώθηκαν».

ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ

Η προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας και η αντίδραση των ΗΠΑ

Στο κεφάλαιο αυτό, το πόρισμα του κ. Φούκα προχωρά στην καταγραφή της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και γίνεται μνεία γίνεται στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream.

Ο ανακριτής, επικαλούμενος στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και δημοσιευμένα στο Wikileaks στοιχεία, αναφέρει πως η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς. 

Αναφέρεται επίσης στο πόρισμα ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση μάρτυρα (σ.σ. αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία) , ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση.

Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία». Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται επίκληση στοιχείων από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία "ΘΣ 13".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ