Αυτοδιοίκηση

Tι δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης στο δικαστήριο

Στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε για να καταθέσει ο Γιάννης Μπουταρης στη δίκη των τριών συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό του.

Οσα κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν καταπέλτης για τους τρεις κατηγορούμενους. Ο κ.Μπουτάρης είπε «ήταν οργανωμένο. Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε».

«Φύγε παλιό Εβραίε»

Σύμφωνα με το seleo.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως πριν ξεκινήσει η επίθεση εναντίον του άκουσε τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει. «Ακουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

«Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο. Καθώς έφευγα, έφαγα κλοτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα. Ήταν η μεγαλύτερη κλοτσιά που έφαγα, μου είπε φίλος» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον 20χρονου που του χτύπησε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην στιγμή που έπεσε κάτω και στον τρόμο που ένιωσε εκείνη την στιγμή.

«Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας» ανέφερε.

Αναγνώρισε τους τρεις – Ο ένας ήξερε πολεμικές τέχνες

Στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορούμενους και κατέθεσε πως ήταν ανάμεσα σε αυτούς που του επιτέθηκαν και τον χτυπούσαν. Μάλιστα ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι γνωρίζει πολεμικές τέχνες και προσπάθησε να του κάνει ζημιά. Ενδεικτικό είναι το σημείο της κατάθεσής του που αναφέρει. «Το χτύπημα μου είπε ένας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά».

Ο κ. Μπουταρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινού gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι, αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου. Ακομη ο δήμαρχος επανέλαβε ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις.

«Πονάω ακόμα»

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτός από τον πόνο, τόνισε τον τρόμο που ένιωσε: «Αισθάνθηκα πόνο και πολύ έντονο πόνο. Τρόμαξα. Πονάω ακόμα. Δεν είναι σπουδαία τα πράγματα. Με αυτό που πραγματικά με ζόρισε ήταν ο τρόμος»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...