Κόσμος

Διαταγή Ερντογάν να “σαπίσει” στη φυλακή ο Αμερικανός πάστορας - Αιτία η μη παράδοση των F-35 στην Αγκυρα

Σε μια κίνηση που θα ταράξει τα ήδη θολωμένα νερά προχώρησε η Τουρκία. Τουρκικό δικαστήριο, με εντολή προφανώς του Ρ. Τ. Ερντογάν, αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση ο Αμερικανός πάστορας που κατηγορείται για διασυνδέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, σε μια νέα ακροαματική διαδικασία σήμερα, ενώ η δίκη αναβλήθηκε μέχρι την 18η Ιουλίου.

Το δικαστήριο της Αλιάγας, στην επαρχία της Σμύρνης (δυτική Τουρκία), αιτιολόγησε την απόφασή του να παραμείνει υπό κράτηση ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016, καθώς συντρέχει «κίνδυνος να διαφύγει», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν θέλει να πάρει εκδίκηση για τα F-35. Είναι επίσης σίγουρο πως ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει και τους δύο στρατιωτικούς μας σαν εργαλείο στο άμεσο μέλλον. Οπότε χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Ηταν μια αναμενόμενη κινήση από την πλευρά του Ερντογάν. Θελει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τις ΗΠΑ. Μόνο που η Ουάσινγκτον αφήνει την τουρκική πολεμική αεροπορία πλέον γυμνή.

Οπως σας αποκαλύψαμε, ο νέος ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA), ο οποίος ελέγχει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, κινδυνεύει να καθηλώσει στα αεροδρόμια όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη …εφόσον εγκριθεί και εφόσον ο Ερντογάν δεν κάνει «πίσω»στο θέμα των πυραύλων S-400.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ξεκάθαρα την πρόταση της «προσωρινής παύσης» όλων των πωλήσεων όπλων και χορήγησης ανταλλακτικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά , αέρα και θάλασσα.

Μιλάμε ότι εκτός της πιθανής μη παραλαβής των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, δεν θα παραδοθούν ημιαυτόματα όπλα ύψους 1, 2 δις δολάρια , η Τουρκία δεν θα παραλάβει πυραύλους stinger για τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων , ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η υποστήριξη σε «κρίσιμα» ανταλλακτικά στα αεροσκάφη F-16 και F4 PHANTOM που είναι η «ραχοκοκαλιά» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και η οποία μετά την εκδίωξη εκατοντάδων έμπειρων πιλότων από το τουρκικό καθεστώς , τώρα κινδυνεύει να δει τις «ετοιμότητες» των τουρκικών αεροσκαφών στο ναδίρ.

Ίσως…λέμε …για αυτό να «έκοψαν» τις πολλές-πολλές εξόδους τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, διότι αν και εφόσον περάσει ο νόμος Τραμπ , θα «κλαίνε με μαύρο δάκρυ» οι διοικητές των τουρκικών μάχιμων πτερύγων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA καθορίζει πολιτικές που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ. Προβλέπεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο με την ονομασία «Ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA) προτείνει την ακύρωση παραλαβής φυσικά των αεροσκαφών F-35, τα οποία ανέμεναν οι Τούρκοι για τις 24 Ιουνίου 2018, και τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα προσγειωθούν σε τουρκικά αεροδρόμια ενώ με την εισαγωγή των νέων F-16 VIPER με ΑΕSA, το Αιγαίο κλειδώνει οριστικά.

Την ίδια στιγμή, Ελληνες και Ισραηλινοί, όπως πρώτοι σας αποκαλύψαμε, πιέζουν για την μη παράδοση των F-35.

Ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες από κοινού βρήκαν ακόμη καλύτερο και προσοδοφόρο έδαφος και «επιτίθενται» με όλα τα μέσα στο Κογκρέσο , υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών , για την διακοπή πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Κύριος σκοπός των Ελλήνων ομογενών και των Εβραίων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της Κύπρου, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ελληνο-αμερικανικού Συμβουλίου (HALC), E. Ζεμενίδης .

Το ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ αξίας 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στοιχεία του οποίου δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβάνει ένα μέτρο για την προσωρινή παύση των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, λόγω της παρατεταμένης περιόδου των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Μιλώντας ο ίδιος σε ελληνική εφημερίδα πριν από ένα διήμερο συνέδριο που διοργανώθηκε από την HALC και την αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα (AJC) στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι ελληνοαμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές κοινότητες διεξάγουν τιτάνιο αγώνα για να προωθήσουν αυτήν την νέα νομοθεσία στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Ο κ. Ζεμενίδης δήλωσε ότι «αυτή η νομοθεσία θα εξαλείψει τα εμπόδια που παρακωλύουν την δημιουργίας ασφάλειας στην Κύπρο και την εδραίωση της ειρήνης ως πρωταρχική κατάσταση για τα συμφέροντα της Δυτικής Ασφάλειας, ενώ εμποδίζει την Τουρκία να διατηρεί την Κύπρο σε ομηρία της αδιάλλακτης πολιτικής του Ερντογάν.

Οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των γειτόνων της , όπως η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα έναντι των εδαφικών διαφορών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», τονίζει το άρθρο.

Οι Έλληνες και οι Εβραίοι επίσης «προωθούν μέσω «εκστρατείας» τον περιορισμό στις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία μέχρι να αρχίσει η Τουρκία να συμπεριφέρεται υπεύθυνα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...