Κόσμος

Φουλ επίθεση για κουρδικό κράτος: Η "Λεγεώνα των Ξένων" ενώθηκε με Αμερικανικές δυνάμεις στην Β.Συρία - Αξονας έξι χωρών εναντίον Τουρκίας/Ιράν


Του Βασίλη Καπούλα

Για πρώτη φορά ΗΠΑ-Γαλλία δημοσίευσαν φωτογραφίες και Βίντεο από κοινή περιπολία στην Manbij γεγονός που αλλάζει όλα τα δεδομένα στην συριακή αρένα. Τα "θέλω" του Ρ.Τ.Ερντογάν πήγαν περίπατο, είχε απαιτήσει τόσο από Ε.Μακρόν όσο και από τον Μ.Πομπέο να μην υπάρξουν δυνάμεις της Γαλλίας στην Β.Συρία και ειδικά στην Manbij.

Οπως είχαμε όμως αναφέρει, στη συνάντηση Ε.Μακρόν- Ν.Τραμπ, τα πάντα επανακαθορίστηκαν.

Λίγο αργότερα, η Γαλλία έριξε το "κερασάκι στην τούρτα" για τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Γαλλία-ΗΠΑ και οι συνεργάτες στη Μέση Ανατολή συναντήθηκαν για να συζητήσουν την συριακή κρίση στο Παρίσι!

Πρόκειται για μια συμμαχία- αντίβαρο στην συμμαχία Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας και της συμφωνίας της Αστάνα.

Ετσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Παρίσι μεταξύ Γαλλίας, ΗΠΑ, Βρετανίας, Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας (και Ισραήλ θα λέγαμε εμείς).

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι πως ανήκουν φυσικά στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ!

Οι Γαλλικές ειδικές δυνάμεις, η περιβόητη "Λεγεώνα των Ξένων", αναπτύχθηκαν σε  αμερικανικές βάσεις στην πόλη Rmelan στην Al-Hasakah αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Οι γαλλικές δυνάμεις σιήλθαν Συρία μέσω Ιράκ και επιχειρούν πλέον σε Manbij, Raqqah και Deir az-Zor.

Συνολικά η Γαλλία πλέον έχει παρουσία σε πέντες αμερικανικές βάσεις στην Β.Συρία σε περιοχές όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι YPG

Συγκεκριμένα βρίσκονται στο εργοστάσιο της Lafarge στο Mistanur και στο χωριό Harb-Isk στην πόλη Ayn al-Arab στο Kobani ενώ αρκετοί Γάλλοι επιχειρούν μαζί με τους Κούρδους στη Ράκκα.

Μαζί με τις Γαλλικές ειδικές Δυνάμεις επιχειρεί το 1ο Σύνταγμα Πεζοναυτών και το 10η Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών.

Αυτές οι δυνάμεις στάθμευαν στο Ιράκ ενώ εισήλθαν στην Β.Συρία από το διασυνοριακό πέρασμα Simelka.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κομβικό σημείο στην συριακή αρένα.

ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία- Σ.Αραβία-Ισραήλ έχουν δημιουργήσει άξονα χωρών που συνεργάζεται στενά με τους Κούρδους διχοτομώντας επί της ουσίας την Συρία και δημιουργώντας κουρδικό κράτος.

Αν δεν ληθεί διπλωματικά το θέμα της Συρίας, πλέον οι παραπάνω χώρες θα "εισάγουν" αραβικό Στρατό και τότε η σύγκρουση με την Τουρκία και το Ιράν στο έδαφος θα είναι απλά θανάσιμη.

Οπως είχαμε αναφέρει, η Τουρκία βρίκεται στη μέγκενη: Συμφωνία Τραμπ-Μακρόν για νέο χάρτη Σάικς-Πικό στη Μέση Ανατολή – Τα πιόνια συγκεντρώθηκαν με την άφιξη γαλλικών δυνάμεων…

Δηλώσεις Αμερικανού Υπουργού Άμυνας

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν επιθυμούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία προτού οι διπλωμάτες πετύχουν την ειρήνευση.

Aυτό δήλωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, σε μια από τις πιο ξεκάθαρες ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι δεν επίκειται απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την εμπόλεμη χώρα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμεί να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία σχετικά σύντομα, όμως φάνηκε να μαλακώνει τη στάση του εκφράζοντας την επιθυμία οι ΗΠΑ να αφήσουν «ένα ισχυρό και διαρκές αποτύπωμα».

Στη στρατιωτική αργκό το «αποτύπωμα» συνήθως αναφέρεται στην παρουσία στρατευμάτων.

Ο Μάτις επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται στα πρόθυρα της νίκης στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιθυμούν απλώς να εγκαταλείψουν τη Συρία ενόσω βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Δεν επιθυμούμε απλώς να αποσυρθούμε προτού οι διπλωμάτες έχουν πετύχει την ειρήνευση. Κερδίζεις τη μάχη και μετά κερδίζεις την ειρήνη», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

Τόσο το Πεντάγωνο όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτιμούν επίσης ότι θα χρειαστεί μια πιο μακροπρόθεσμη προσπάθεια από τις ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η νίκη κατά του ISIS θα διαρκέσει.

Ο Μάτις συναντήθηκε μάλιστα χθες και με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα προκειμένου να «δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία της Γενεύης και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε».

https://twitter.com/IdrisAl_oso/status/991229329899249664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=divGCTR25-Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...