Κυβέρνηση

Πρωτοφανές: Από εισηγήτρια του ΌΧΙ η βουλευτής της ΝΔ ψήφισε ΝΑΙ!

Με πολλές απουσίες διαφωνούντων αλλά και… ευτράπελα, έγινε νόμος του κράτους το άρθρο 8 που επιτρέπει αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

Από την ΝΔ ψήφισαν «ναι» τέσσερις γυναίκες βουλευτές: Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και η Κατερίνα Μάρκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κα Μάρκου ήταν εισηγήτρια εκ μέρους της ΝΔ για το «όχι» και τελικά η ίδια ψήφισε… υπέρ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι διαφωνούντες (Μπόλαρης κλπ) αλλά από τους παρόντες ψήφισαν «όχι» δύο: Οι κ.κ. Παραστατίδης και Μιχελογιαννάκης.

Από τους ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» μόνον οι παρόντες Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις.

Οι παρόντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν άπαντες «ναι» – μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ υποστηρικτές του «όχι» όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, απουσίαζαν.

Ποιοι απουσίαζαν

Πιο αναλυτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι Κατρούγκαλος, Βαγενά, Κασιμάτη, Μπόλαρης, Γεννιά, Καραγιάννης και Κοντονής, από τη ΝΔ οι Σαμαράς, Καραμανλής, Μεϊμαράκης, Φορτσάκης, Δένδιας, Βαγιωνάς, Αυγενάκης και Βαρβιτσιώτης, από τους ΑΝΕΛ οι Π. Καμμένος και Κουντουρά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Κωνσταντινόπουλος, Λοβέρδος, Κωνσταντόπουλος, Καρράς, Τζελέπης, Κρεμαστινός και Αρβανιτίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...