Ένοπλες Συρράξεις

Κινητοποίηση αιγυπτιακών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Μεγάλη κινητοποίηση του Αιγυπτιακού Στρατού στο Σινά στα σύνορα με την Γάζα αναφέρει η αιγυπτιακή στρατιωτική ιστοσελίδα Abu Ali Blog.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αμυντική ιστοσελίδα, στρατιωτικά οχήματα ΤΟΜΠ YPR-765 και άρματα μάχης M60 συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των συνόρων με τη Γάζα στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης Comprehensive Operation Sinai 2018 κατά των ισλαμιστών τζιχαντιστών που δρουν στην περιοχή. 

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει ενημερώσει την κυβέρνηση του Ισραήλ για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην περιοχή της Rafah στα σύνορα με τη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Hamas ανέπτυξε στρατεύματα στα σύνορα με την Αίγυπτο για να αποτρέψει την εισβολή ανταρτών του ISIS στην Γάζα οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν στριμωχτεί από τον Αιγυπτιακό Στρατό στην περιοχή αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...