Ένοπλες Συρράξεις

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει το Ιράν για τα ισραηλινά χτυπήματα - Ιδού το σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει το Ιράν πριν οι Ισραηλινοί εξαπολύσουν κύμα επιθέσεων κατά ιρανικών δυνάμεων που ευρισκόντουσαν σε συριακό στρατόπεδο, ενώ ο Νετανιάχου το έλεγε στον ίδιο τον  Πούτιν για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του  .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επισκέπτονταν το Ιράν δίνοντας αυτές τις « κρίσιμες πληροφορίες»  στον Ιρανό ομόλογό του , την ίδια στιγμή που ο Νετανιάχου συναντιόνταν με τον Πούτιν στη Μόσχα, σύμφωνα με αναφορές της σαουδαραβικής εφημερίδας  Asharq al-Aswat που έχει έδρα  στο Λονδίνο.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει νωρίτερα στη Ρωσία τα σχέδια του για την Συρία και τους Ιρανούς οι οποίοι είχαν μεταφέρει πυραύλους fateh-313  οι οποίοι απειλούσαν την επικράτεια της χώρας.

Το Ισραήλ ανέφερε  στη Ρωσία την επικείμενη επίθεση στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου συντονισμού ασφαλείας των δύο χωρών στη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , ο Ρώσος  υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμπκοφ επισκέφθηκε την Τεχεράνη λίγες ώρες πριν από την ισραηλινή επίθεση.

Ο ίδιος  έδωσε στον Ιρανό ομόλογό του, Αμπάς Αργκχί, πληροφορίες που έφτασαν άμεσα στη Συρία και τις ιρανικές δυνάμεις ενώ πραγματοποιούνταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Μόσχα η οποία υλοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

 

Στην ουσία όμως έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο, ο οποίος  έχει ξεσπάσει μεταξύ Ιράν-Συρίας-Ισραήλ εντός του συριακού εδάφους, και  ο οποίος ξεκίνησε ως ένας πόλεμος  δια αντιπροσώπων με «παίκτες» την Χεζμπολάχ και τους αντικαθεστωτικούς Σύρους αντάρτες, αλλά τώρα ξεφεύγει μεταλλασσόμενος σε κανονικό πόλεμο με την συνδρομή και των ΗΠΑ .

Πληροφορίες και φήμες φέρουν τον ισραηλινό στρατό να έχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης  στο Ιράν στα πρότυπα της επιδρομής της ισραηλινής αεροπορίας κατά του Ιράκ το 1982.

Μια παλιότερη ανάλυση του αμερικανικού think tank Stratfor αναφέρει ότι μια «μονομερής» επίθεση δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ισραήλ.

Αντίθετα μια επίθεση μαζί με τις ΗΠΑ, θα είχε καλύτερα αποτελέσματα καθώς θα υπάρχουν μεγαλύτερες στρατιωτικές επιλογές, αλλά και καλύτερη ανταπόκριση σε τυχόν αντίποινα από πλευράς Ιράν.

«Το Ισραήλ έχει περίπου 100 F-16, μαχητικά αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης άλλες εκδόσεις F-16 λόγω των σύμμορφων δεξαμενών καυσίμων», αναφέρει το Stratfor το οποίο επισημαίνει και την χρησιμότητα των μαχητικών F-15 που διαθέτει το Ισραήλ.

Επίσης η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει λάβει και τα πρώτα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, τα οποία αποτελούν την αιχμή της αεροπορικής τεχνολογίας παγκοσμίως, ωστόσο προς το παρόν θα πρέπει να θεωρείται αδύνατη η συμμετοχή τους σε μια τέτοια επιχείρηση, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

 

https://youtu.be/92mmWdZSiOM?t=1

https://youtu.be/o1yxNj6H7kc?t=1

https://youtu.be/wZlanGlDxPM

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...