Κόσμος

"Παρέδωσες θανατηφόρο οπλισμό στην Συρία με στόχο το Γκολάν - Σε κίνδυνο οι δυνάμεις μας" : Το Ισραήλ για πρώτη φορά κατηγορεί την Ρωσία

Για πρώτη φορά το Ισραήλ κατηγορεί την Ρωσία ότι ενισχύει και προμηθεύει τον συριακό Στρατό με όπλα εξελιγμένης τεχνολογίας με στόχο την επανάκτηση του Γκολάν δείχνοντας πως πλησιάζει νέος σφοδρός γύρος σύγκρουσης κάτι που είναι βέβαιο λόγω και των εξελίξεων που είχαμε πριν λίγο στον Λίβανο. 

Ποιο όμως είναι το όπλο για το οποία μιλά το Ισραήλ; Πολλοί το πέρασαν για το γνωστό TOS-1A , όμως πρόκειται για κάτι νέο με ρωσική βοήθεια...

Το "φως έπεσε" σήμερα αναφέρει ισραηλινό ΜΜΕ μετά την μη ανάμειξη της Ρωσίας στις συγκρούσεις Ιράν-Ισραήλ στην Συρία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ενημέρωσε την στρατιωτική Διοίκηση της χώρας στο Σότσι για 2 συγκεκριμένες αποφάσεις:

"Τα πλοία που φέρουν πυραύλους κρουζ Καλίμπρ θα βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση μάχης στην Μεσόγειο Θάλασσα" αποκαλύπτει το ισραηλινό άρθρο. Θα λάβουν θέσεις μάχης απέναντι από τις ακτές της Συρίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Αυτό σημαίνει πως οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ στην Συρία όχι απλά δεν έληξαν αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες πιο αιματηρές "επαφές".

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε από στρατιωτικές πηγές στην Μόσχα, αναφέρουν οι Ισραηλινοί, πως η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του Μ.Ασαντ, έχει λάβει από την Ρωσία θανατηφόρο οπλισμό.

Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί μιλούν για ένα "προσαρμοσμένο" όπλο το MLRS Golan-1000 σε σασί Τ-72, 500mm, με δυνατότητα βολής 3 πυραύλων βάρους 500kg κεφαλής υψηλής εκρηκτικότητας.

Το όπλο αυτό πήρε το όνομα του από τον στόχο που έχει:

Την απελευθέρωση του Γκολάν από το Ισραήλ... 

Εχει εμβέλεια 6 χλμ και μπορεί να θέσει εκτός μάχης, να διαλύσει λένε οι Ισραηλινοί, τις ενισχύσεις και τα φρούρια των δυνάμεων IDF στο Γκολάν.

"Δεν καταφέραμε να τα καταστρέψουμε στην τελευταία επιδρομή" αναφέρει το ισραηλινό άρθρο.

Το νέο όπλο του συριακού στρατού παρέχει βελτίωση στη δυνατότητα χτυπήματος ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις. Μια τεχνογνωσία υψηλής ακρίβειας.

Ομως ο συριακός Στρατός έχει προμηθευτεί και ιρανικά όπλα που σημαδεύδουν τις ισραηλινές δυνάμεις (εικόνες παρακάτω).

Αυτό είναι το ένα θέμα. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Λίβανο και την Χεζμπολάχ.

Ο Λίβανος μπήκε πλέον σε τροχιά εσωτερικής κρίσης η οποία είναι πολύ πιθανό να εξωτερικευτεί. Οι ΗΠΑ επέβαλλαν πριν λίγο κυρώσεις σε 10 αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ενώ το ίδιο έκαναν και αρκετές χώρες του Κόλπου. H Σαουδική Αραβία είπε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση.

Διοικητές, Αρχηγός και μέλη βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων και συγκεκριμένα οι:

1-Hassan Nasrallah
2-Naim Qassem
3-Muhammad Yazbak
4-Husain Al Khalil
5-Ibrahim Al Sayyid κ.ά

Yπενθυμίζουμε, πως η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και πολιτικοί της σύμμαχο κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές στον Λίβανο, για πρώτη φορά έπειτα από εννιά χρόνια.

Για αρκετούς αναλυτές, η ισχυρή θέση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο αντανακλά την άνοδο της ισχύος του Ιράν, από τη Βαγδάτη στη Δαμασκό κι από εκεί στη Βηρυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=ME5rbGJF5XY

Τι είπε ο Β.Πούτιν

Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του — στην Μεσόγειο , στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού.

Παράλληλα εξήρε την άψογη και μελετημένη δράση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, επισημαίνοντας ότι «τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ και η αποτελεσματικότητα της αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε μονάδες και υποδομές των τρομοκρατών.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, να αναβαθμισθεί ο ρόλος του πολεμικού στόλου, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή», ενώ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον συντονισμό δράσης του πολεμικού στόλου με τις Στρατιωτικές Διαστημικές δυνάμεις και άλλα τμήματα των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Απευθυνόμενος στη ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση σε συνάντηση στην πόλη του Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν δήλωσε "ότι η στρατιωτική ανάπτυξη ήταν απαραίτητη "εξαιτίας της εναπομένουσας τρομοκρατικής απειλής στη Συρία".

Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη κάθοδο και τρίτου ρωσικού ανθυποβρυχιακού πλοίου κατευθυνόμενων πυραύλων «Pytlivy»,  το αποβατικό πλοίο  «Μινσκ», την  φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Admiral Grigorovich» , τον «Ναύαρχο Essen».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...