Αρχείο

Είναι εσχατολογικός ο λόγος που ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ;

Πολλές σπέκουλες ακούσαμε για τους λόγους που ο Τράμπ πήρε αυτήν την απόφαση. Από γεωπολιτικούς παράγοντες έως και πολιτικούς για εσωτερική κατανάλωση και 'τυράκι' στους Εβραίους. Παρέλειψαν όμως τον θρησκευτικό παράγοντα σχεδόν όλοι. Ως γνωστό ο Τράμπ είναι θρησκευόμενος και ανήκει στην αίρεση των Ευαγγελικών, εξ' ου και οι συχνές δηλώσεις λατρείας προς τον Θεάνθρωπο Χριστό.

Οι Ευαγγελικοί των ΗΠΑ αισθάνονται μια ιδιαίτερη «συγγένεια» με την Ιερουσαλήμ ως την πόλη όπου ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και αναλήφθηκε. Η αλήθεια είναι ότι οι Ευαγγελικοί των ΗΠΑ είναι κάτι σαν 'σιωνιστές χριστιανοί' που αργά ή γρήγορα τα συμφέροντά τους θα γίνουν κοινά με αυτά των Εβραίων, όπως ήδη διαφαίνεται. Έτσι, εκτός των άλλων λόγων που αναφέρθηκαν για την απόφαση του Τράμπ, είναι και η προσπάθεια να ικανοποιήσει την βάση των ψηφοφόρων του, η οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια Ευαγγελικούς για τους οποίους το θέμα αυτό είναι σημαντικό αφού κατά κάποιο τρόπο εκτελεί ένα ιερό καθήκον.

https://youtu.be/xOh2hw0eLV4

"Πολλοί πρόεδροι υποσχέθηκαν να μετακινήσουν την πρεσβεία και να δηλώσουν την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα, αλλά δεν έκαναν τίποτα", λέει ο γνωστός χριστιανός υπερ-σιωνιστής πάστορας από το Τέξας John Hagee. Επίσης, μίλησε με τον Τράμπ για τη σημασία της μετακίνησης της πρεσβείας σε αυτό που ονομάζει "Jubilee Year" (Ιωβηλαίο Έτος). "... Του είπα ότι ο Θεός μετρά τα πάντα σε ενότητες 50 ετών", εξηγεί ο Hagee στο CBN News. "Και προσθέστε 50 στο 1967 (δηλ. το έτος που έγινε 'ο πόλεμος των έξι ημερών' στο τέλος του οποίου το Ισραήλ είχε κερδίσει τον έλεγχο της ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Λωρίδας της Γάζας, της Δυτικής Όχθης, των υψιπέδων του Γκολάν και της χερσονήσου του Σινά.) και είστε στο 2017!" Συνεχίζοντας είπα: «Είναι η χρονιά για να μετακινήσετε την πρεσβεία και να κάνετε αυτή τη δήλωση γιατί είναι ένα βιβλικό χρονοδιάγραμμα απόλυτης ακρίβειας», είπε ο Hagee.

Τέμενος Ομάρ, Ιερουσαλήμ

Επομένως ακόμη και η επιλογή του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος από τον Τράμπ δεν ήταν καθόλου τυχαία! Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς οι προφητείες λένε ότι ο 'παγκόσμιος ηγέτης' -ήτοι Αντίχριστος-, θα στεφθεί σε τελετή που θα γίνει στον Ναό του Σολομώντα (ο οποίος θα οικοδομηθεί εκ βάθρων στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το Μουσουλμανικό Τέμενος του Ομάρ) στην Ιερουσαλήμ, πράγμα το οποίο μάλλον προϋποθέτει να είναι και πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Επιμέλεια από τον Κ.Ι.Κ. για το iEpikaira, βασισμένο σε δημοσίευμα του redskywarning.blogspot.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ