Ρωσία

Γέφυρες επικοινωνίας με την Ελλάδα δημιουργεί ο Β. Πούτιν: Οι Ρώσοι μπαίνουν στα ελληνικά ΜΜΕ - Ελληνική εκδοχή αποκτά το Sputnik

Να στηθούν εκ νέου γέφυρες με την Ελλάδα επιχειρεί η Μόσχα, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσεται ένα έντονο γεωστρατηγικό παίγνιο με κεντρικούς παίκτες τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και στη μέση την Τουρκία που κλιμακώνει τις προκλήσεις της.

Η Ρωσία επιδιώκει να ενισχυθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις και προχωράει σε ένα βήμα που θα ταράξει τα Ελληνικά Media. Σίγουρα η κίνηση δεν είναι τυχαία, καθώς το Sputnik είναι υπό τον έλεγχο του Β. Πούτιν.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, που κάνουν εδώ και μερικές μέρες το γύρο της πιάτσας, έχουν ήδη νοικιαστεί γραφεία στη λεωφόρο Αθηνών και έγιναν οι πρώτες επαφές με δημοσιογράφους που θα στελεχώσουν την εδώ υπηρεσία.

Οι περισσότεροι συνεργάτες έχουν κλείσει και ελάχιστες είναι οι θέσεις που έχουν ακόμη απομείνει ανοιχτές. Άλλωστε για αρχή, το ελληνικό Sputnik θα διατηρήσει ένα σφιχτό και ευέλικτο σχήμα.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το Sputnik είναι πρακτορείο ειδήσεων, πλατφόρμα ειδήσεων και ραδιοφωνική υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2014 από το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya, αναφέρει το newpost.gr.

Με έδρα τη Μόσχα, το Sputnik διαθέτει περιφερειακά παραρτήματα στην Ουάσινγκτον, το Κάιρο, το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο και είναι προσανατολισμένο προς ένα μη ρωσικό ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι το Sputnik διαθέτει σήμερα ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με αναφορές και σχόλια σε περισσότερες από 30 γλώσσες, όπως αγγλικά, ισπανικά, πολωνικά, σερβικά και πολλές άλλες. Οι ιστοτόποί του φιλοξενούν επίσης πάνω από 800 ώρες υλικού ραδιοφωνικής μετάδοσης κάθε μέρα.

Υπό τη σκιά των προσπαθειών για ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά πώς εξελίσσεται το γεωπολιτικό παιχνίδι και θέλει να εδραιώσει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Aρα τι καλύτερο από το να μπει σε πρώτη φάση στο χώρο μ΄σω του Sputnik. Μην ξεχνάμε πως και ο Ι. Σαββίδης έχει αγοράσει το Ε, οπότε τα ρωσικά μηνύματα θα περνάνε ευκολότερα στο Ελληνικό κοινό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...