Κοινωνία

Χαμός στην Μολδαβία! Έγινε η παρέλαση των ομοφυλόφιλων, η αστυνομία μπλόκαρε τους Χριστιανούς-Οργή από τον πρόεδρο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Μολδαβία.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον, επέκρινε την κυβέρνηση και την αστυνομία που επέτρεψαν μια πορεία σεξουαλικών μειονοτήτων στο Κισινάου στις 19 Μαΐου.

"Απορρίπτω έντονα τις αρχές και την αστυνομία για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης αυτής της πορείας." Αυτές οι αξίες είναι αλλότριες για εμάς και δεν τις αποδέχομαι, προτιμώ τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και την τήρηση των ορθοδόξων παραδόσεων ", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

"Η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν απαράδεκτη επειδή έλαβαν μέτρα εναντίον όσων ήθελαν να αποτρέψουν την διαδρομή της πορείας", είπε.

"Εάν η κυβέρνηση επιθυμούσε να γίνει αυτή η πορεία τόσο πολύ, θα έπρεπε να την περιόριζαν στο κτίριο της κυβέρνησης. Δεν υπήρχε λόγος να εμποδίσουμε την κυκλοφορία σε ολόκληρη την πόλη λόγω μερικών δεκάδων ανθρώπων", δήλωσε ο Ντοντόν.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Δύση, αλλά «δεν πρέπει να επιβάλλουν αξίες ξένες σε εμάς τόσο επιμελώς».

"Το 96% των ανθρώπων στη χώρα μας είναι ορθόδοξοι, γεγονός που εξηγεί την ευαίσθητη αντίδραση της κοινωνίας σε αυτές τις πορείες και την επιβολή αυτών των ιδεών, η κοινωνία τις απορρίπτει και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη".

Φέτος, οι διαδηλωτές κατάφεραν να περπατήσουν τελικά ολόκληρη τη διαδρομή για πρώτη φορά. Οι προσπάθειες των ορθόδοξων ακτιβιστών να μπλοκάρουν την πορεία εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία έλαβε πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, εμποδίζοντας την κυκλοφορία επι των κεντρικών δρόμων στο Κισινάου.

Ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ , Κισινάου και πάσης Μολδαβίας, καταδίκασε την πορεία και ζήτησε να μην το επιτρέψει η κυβέρνηση του Κισινάου. Γενικά και σε άλλες χώρες η Εκκλησία έχει αντιδράσει, εκτός από την Ελλάδα βέβαια!

Στην Μολδαβία η γκει παρέλαση κάλυψε μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων, η οποία ήταν ρεκόρ για το Κισινάου. Καμία από τις προηγούμενες παρελάσεις δεν πήγε για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.

Η φετινή παρέλαση είχε επίσης τη μεγαλύτερη προσέλευση, την οποία η αστυνομία εκτιμά σε περίπου 500 άτομα!!!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...