Σκηνές χάους: Η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι σε αστυνομικούς στη Καλαμάτα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τον αιμόφυρτο ένστολο μαχητή

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2018, 3:01 μμ | Ανανέωση: Μάιος 14, 2018 στις 2:35 μμ

Σκηνές όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στη Μ. Ανατολή εξιλίχθηκαν πριν λίγους μήνες στη Καλαμάτα. Τις προηγούμενες ημέρες, είδαν το φως της δημοσίοτητας οι εικόνες με την επίθεση ενός Αιγύπτιου κατά αστυνομικών.


Οι φωτογραφίες προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο και αγανάκτηση.

Πριν λίγα 24ωρα, βγήκε και το βίντεο, το οποίο είναι πράγματι σοκαριστικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Καλαμάτα.

Μαχαίρωσε αστυνομικό


Ο Αιγύπτιος περπατά έχοντας πίσω του τον αστυνομικό που τον καταδιώκει, γυρνά και πέφτει με ορμή με το μαχαίρι πάνω του. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο.

Όταν ο δεύτερος αστυνομικός, που μέχρι τότε παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση, επεμβαίνει, ο τραυματισμένος συνάδελφός του έχει ήδη περάσει χειροπέδες στον Αιγύπτιο.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1

 

Η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στην Καλαμάτα 

Δείτε εικόνες

 

Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Σ. Μ. είχε μείνει πίσω όταν τραυματίστηκε και αυτός, ενώ στο βίντεο φαίνονται δύο ακόμα άνδρες της ΔΙΑΣ στην αρχή του (η βιντεοσκόπηση ξεκινά έξω από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στη συμβολή της Μακεδονίας με την Ψαρών) και ένας ακόμα αστυνομικός του Τμήματος Καλαμάτας.

Στη συνέχειά του ωστόσο αυτός ο οποίος καταδιώκει τον κατηγορούμενο Αιγύπτιο είναι ο αστυνομικός Π.Γ., ο οποίος τραυματίας ήδη στο κεφάλι με μια μαχαιριά και κάταγμα κρανίου που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, συνεχίζει με τα αίματα να τρέχουν, να κυνηγά και να φτάνει τον Αιγύπτιο, ενώ οι συνάδελφοί του της ΔΙΑΣ και το πλήρωμα του περιπολικού του Α.Τ. Καλαμάτας έχουν μείνει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καρέ του βίντεο φαίνεται σε κοντινή απόσταση ένας ακόμα κρανοφόρος αστυνομικός της ΔΙΑΣ να κρατά ένα… καρεκλάκι που νωρίτερα θαμώνας καφενείου είχε πετάξει στο δράστη. Στο άλλο χέρι έχει ένα κλομπ και ακολουθεί. Ο Αιγύπτιος περπατά και δεν τρέχει από ένα σημείο και μετά, και αφού έχοντας ακόμα πίσω του τον Π.Γ. ο οποίος δεν τα παρατά, φτάνουν στη συμβολή της Μακεδονίας με την οδό Υδρας.

Εκεί ο Αιγύπτιος γυρνά προς τον τραυματία αστυνομικό, ετοιμάζει το μαχαίρι και κρατώντας το γερά στο χέρι πέφτει κατά πάνω του με ορμή. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας κοντά στη συμβολή με την Θεμιστοκλέους και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο. Στο σημείο εκείνο του βίντεο δεν φαίνονται πλέον καθαρά οι εικόνες γιατί μεσολαβεί μια κολόνα και ένα δέντρο, αλλά όταν ο έτερος κρανοφόρος αστυνομικός που μέχρι τότε παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση επεμβαίνει, ο τραυματισμένος συνάδελφός του του έχει ήδη περάσει χειροπέδες.