Ένοπλες Συρράξεις

Επίδειξη δύναμης του Ισραήλ με βίντεο "καταστολής της ρωσικής" αεράμυνας: Κατέστρεψαν το καλύτερο α/α σύστημα στην Συρία!


"ΤΣΑΛΑΚΩΣΕ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εκτός ελέγχου το Ισραήλ δείχνει τα δόντια του προς όλους στη Μέση Ανατολή. Στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων βίντεο με την προσβολή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir S-1, το σύστημα για το οποίο υπερηφανευόταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, πριν λίγες ημέρες διότι είχε σχεδόν το απόλυτο κατά των αμερικανικών βομβαρδισμών!

Το Ισραήλ αναφέρει πως η καταστροφή του συστήματος έγινε 3 χλμ από το παλάτι του Ασαντ.

Λίγες ώρες μετά την λήξη των βομβαρδισμών, φαίνεται ξεκάθαρα πως το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο καταστολής αεράμυνας ενόψει νέων δραματικών εξελίξεων/ πολεμικών επιχειρήσεων.

Ισραηλινά μαχητικά F-16I εκτόξευαν πυραύλους κρουζ Dalilah ενώ F-15I διέλυσαν με πυραύλους Popeye βάσεις των Ιρανών Φρουρών σε ολόκληρη την Συρία. Οι τελευταίοι είναι πιο ευάλωτοι σε συστήματα Pantsir S1 και Tor M1 .

Το συγκεκριμένο Pantsir-S1 κατατράφηκε στην αεροπορική βάση Al Mazzeh. Συριακές πηγές αναφέρουν πως το σύστημα κινήθηκε για επαναγέμιση καθώς είχε ξεμείνει από πυραύλους. Το Ισραηλινό μαχητικό το έπληξε κατευθείαν στην καμπίνα του χειριστή.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, επιχείρησαν συνολικά 28 ισρηαλινά μαχητικά F-15 και F-16 .

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που σήκωσαν τόσο μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που ενέπλεξαν σε επιχείρηση και η πρώτη φορά που εξαπέλυσαν τόσο μεγάλο αριθμό όπλων οι ισραηλινοί.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Συνολικά, 70 βλήματα, συμπεριλαμβανομένων 60 πυραύλων αέρος-εδάφους και 10 πυραύλων εδάφους-εδάφους, έπληξαν τους ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους και τα συριακά συστήματα αεράμυνας κοντά στη Δαμασκό και στο νότιο τμήμα της χώρας την Πέμπτη το πρωί, δήλωσε ο στρατός.

«28 αεροσκάφη του Ισραήλ, τύπου F-15 και F-16, συμμετείχαν στην επίθεση», ανέφερε το υπουργείο. «Τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας κατέστρεψαν περισσότερες από τις μισές ρουκέτες καθώς απωθούσαν την ισραηλινή επίθεση».

Το αυτοκινούμενο σύστημα αεράμυνας «Pantsir-S1» εξελίχθηκε από την ρωσική εταιρεία KBP με κύριο σκοπό την προσβολή αεροσκαφών ακόμα και τεχνολογίας stealth, ελικόπτερα, βλήματα τύπου cruise, βόμβες, βλήματα αντιραντάρ τύπου HARM, UAV και πλοία επιφανείας.

Το αυτοκινούμενο σύστημα αυτό φέρει δυο πυροβόλα των 30 mm υψηλής ταχυβολίας, με συνολικό απόθεμα 1.400 βλήματα και 12 πυραύλους υψηλής ευελιξίας. Το Pantsir-S1 μπορεί να προσβάλει ταυτόχρονα τέσσερις στόχους..

Τα μεταφερόμενα πυροβόλα του μπορούν να βάλλουν άνω των 80 βλημάτων ανά δευτερόλεπτο κατά διαφορετικών στόχων και μπορούν να καταρρίψουν στόχους σε ύψος μέχρι 3 km και σε αποστάσεις μέχρι 4 km.

Το Pantsir S1 είναι εξοπλισμένο με ισχυρά συστήματα αντίμετρων, που παρέχει υψηλή ανθεκτικότητα σε αντίμετρα..

Είναι εξοπλισμένο με ραντάρ έρευνας ηλεκτρονικής σάρωσης, ενεργού φασικής διάταξης (active phased array)

Το SA-22 εκτιμάται ότι μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνο για την κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού Phantom RF-4E ανοιχτά της Λαττάκειας στις 22 Ιουνίου του 2012.

Τέλος, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι συνέλεξε κομμάτια, τμήματα από πυραύλους στο έδαφός του χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την προέλευσή τους αν και βρέθηκαν μετά την ισραηλινή επίθεση στη Συρία.

«Πολλά θραύσματα ρουκετών που καταρρίφθηκαν εντοπίστηκαν στις άκρες των οικισμών Habariyé, Chebaa, Sakiyat Wadi Janaam, Kherbat Kanafar και Kab Elias, χωρίς να προκαλέσουν θύματα», αναφέρει ο στρατός Λιβάνου.

Μεγάλες είναι οι ζημιές και σε οικισμούς στην Quneitra της Συρίας. Εικόνες παρακάτω
https://twitter.com/Behind__News/status/994632029521301507?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/aldin_ww/status/994591224349839362?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/IAFsite/status/994624463722500101?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...