Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν σε Βαλκανικό έδαφος με "εισερχόμενους" εκτελεστές - Μεγάλη κινητοποίηση της ΜΙΤ

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει εδώ και 3 ημέρες περί επικείμενη απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν. Πριν λίγο τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του κατά την επίσκεψη σε χώρα των Βαλκανίων.

Τουρκικής καταγωγής πολίτες που μένουν στα Σκόπια σχεδίαζαν την Κυριακή να περάσουν τα σύνορα και να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Η απόπειρα δολοφονίας απετράπη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που σε συνεργασία με τις βοσνιακές εντόπισαν τους δράστες.

Το όλο  σχέδιο έθεσε σε κινητοποίηση όλες τις μονάδες ασφαλείας του Τούρκου προέδρου θέτοντας εκατοντάδες άτομα σε συναγερμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πηγή από τα Σκόπια ανέφερε ότι "επίκειται απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ερντογάν κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε Βαλκανική χώρα".

Τις πληροφορίες φαίνεται ότι τις μετέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος των Σκοπίων σε τοπικό κλιμάκιο της ΜΙΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν και δυτικές χώρες να έχουν ειδοποιήσεις την ΜΙΤ ότι "τουρκική ομάδα ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την διάρκεια επίσκεψης του στα Βαλκάνια την επόμενη περίοδο".

Τώρα ποια δυτική χώρα θέλει να τον σώσει, είναι ένα ζήτημα.

Ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί περαιτέρω πληροφορίες για την ώρα, μέρα, τοποθεσία, μέθοδο, τις οργανώσεις που θα έφεραν σε πέρας την δολοφονία..

Η αντιπολίτευση κάλεσε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Skenderija για το θέμα αυτό. Μετά από όλα αυτά το ταξίδι του Ερντογάν στην Βοσνία δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μιλούσε ενόψει των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου σε υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας του στο Σαράγεβο τη Δευτέρα.

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός τους.

Ο Ερντογάν είχε πει πως το κόμμα του σχεδιάζει να κάνει την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη και ανήγγειλε ότι θα γίνει στο Σαράγεβο.

Ο Τούρκος πρεσβευτής Χαλντούν Κοτς εξήγησε στο βοσνιακό Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Fena) ότι ο Ερντογάν θα επισπεύσει μια επίσημη επίσκεψη που αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει τον Ιούνιο, αλλά αναπρογραμματίστηκε για την 20ή Μαΐου λόγω των πρόωρων εκλογών.

Δείτε το Βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ