Πολιτική

Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δύο από τις μηνύσεις αφορούν παράνομα γραφεία, ενώ οι υπόλοιπες εννέα σχετίζονται με παράνομη άσκηση του επαγγέλματος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ο υπουργός.

Παράλληλα, εξετάζονται ακόμη 36 αναφορές που έχουν υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναφορών του Συλλόγου, τονίζεται.

Στην ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζει ότι τον Μάιο του 2025 ψηφίστηκε η δημιουργία του επίσημου φορέα των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, μαζί με τα νομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος.

Όπως επισημαίνει, η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας ότι τα εργαλεία που δημιουργούνται έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ