Κόσμος

Παλαιστίνη: Ο Αμπάς ανέβαλε τις βουλευτικές εκλογές για τον Σεπτέμβριο του 2027

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το σχετικό διάταγμα εκδόθηκε το Σάββατο (10/10). Η απόφαση παρατείνει την αναμονή για την πρώτη βουλευτική αναμέτρηση από το 2006.

Οι λόγοι της αναβολής

Η μετάθεση της ψηφοφορίας είχε προαναγγελθεί σε επιστολή του Παλαιστίνιου αντιπροέδρου Χουσεΐν αλ Σέιχ προς τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, την οποία είχε δει το Reuters.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου, αναφερόταν ότι δεν είχαν διαμορφωθεί οι πολιτικές, οικονομικές και συνθήκες ασφαλείας στις οποίες είχε βασιστεί ο αρχικός εκλογικός σχεδιασμός. Η παλαιστινιακή πλευρά επικαλούνταν σοβαρά εμπόδια στη συμμετοχή των ψηφοφόρων και στη διασφάλιση της ακεραιότητας της διαδικασίας.

Η εξέλιξη έρχεται παρότι ο Αμπάς είχε επαναβεβαιώσει, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου, την πρόθεσή του να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ