Κόσμος

«Εδώ είναι η χώρα μου, η Συρία, κατέβασε το όπλο σου» - Ιδού ποιοι είναι οι Τούρκοι - Ανοίγουν πυρ κατά άμαχου πληθυσμού - Βίντεο-ντοκουμέντο


Ιδού ποιοι είναι οι Τούρκοι. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου. Σε βίντεο που έχουμε δει, οι Τούρκοι έστρεφαν τα όπλα τους κατά των υπερασπιστών της νήσου και αθώων πολιτών.

Τέσσερις δεκατίες αργότερα, ένας νέος Αττίλας λαμβάνει χώρα. Οι εισβολείς Τούρκοι, μετά τις θηριωδίες κατά Κούρδων στην Αφρίν, σε βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κραδαίνουν με τα όπλα τους και πυροβολούν κατά άμαχων πολιτών της Συρίας.

Οπως αναφέρει το dimpenews.com, πυροβόλησαν κατά πλήθους διαδηλωτών κατοίκων της πόλης al bab που διαμαρτύρονταν κατά της παρουσίας των «ανταρτών » που υποστηρίζει η΄Αγκυρα.

Κατά την επίθεση, τραυματίστηκαν πολίτες. Στο βίντεο, Σύριος διαδηλωτής απευθύνεται σε πάνοπλο τούρκο στρατιώτη και του λέει «αυτή είναι η χώρα μου, η Συρία, κατέβασε το όπλο σου » που το είχε προτεταμένο εναντίον του.

Oι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά την επίθεση των μελών της οργάνωσης AlHamza της «Ασπίδας του Ευφράτη», σε 2 νοσοκομεία της πόλης.

Δείτε βίντεο και εικόνες:
https://twitter.com/CivilWarMap/status/992835172398764032?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/dimpenewscom/status/992863646727528448?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Τούρκοι λοιπόν εφαρμόζουν έναν νέο Αττίλα. Πριν λίγες ημέρες, 'εκθεση του Σώματος Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβα–Βόρειας Συρίας, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, καταγγέλλει ταχύτατη επιχείριση «τουρκοποίησης» του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Εφρίν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, «η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της υποχρέωσαν τους μαθητές [σ.σ. στην Εφρίν] να φέρουν την τουρκική σημαία».

Η Τουρκία, συνεχίζει η ίδια έκθεση, βομβάρδισε τα σχολεία στους δύο μήνες της επίθεσης «Κλάδος Ελαίας» και «ελέγχει τη μοίρα και το μέλλον των μελλοντικών γενεών».

Η συνέχιση των βίαιων πρακτικών ενάντια στον λαό της Εφρίν από τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που διαπράττει ο τουρκικός στρατός, προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων σε περιοχές κοντά στην Εφρίν.

Επιπλέον, πολίτες που έχουν παραμείνει στην Εφρίν συλλαμβάνονται από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους, αποσκοπώντας στον εξαναγκασμό και των υπόλοιπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στα οποία υπάρχει σχέδιο να εγκατασταθούν στη συνέχεια οικογένειες μισθοφόρων τουρκόφιλων ισλαμιστών.

Ήδη, σημειώνεται στην έκθεση, οικογένειες μισθοφόρων ισλαμιστών εγκαταστάθηκαν στα χωριά Ακμπές και Μοσάκοου ύστερα από προτροπή του τουρκικού στρατού.

Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και εποικίζουν τα χωριά της Εφρίν που έχουν εγκαταλειφθεί και διαπράττουν όλων των ειδών τις μορφές βίας εις βάρος των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακόμα 50 οικογένειες ισλαμιστών που αποχώρησαν από την Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, εγκαταστάθηκαν στην πόλη Τζαντερίς, νοτιοδυτικά της Εφρίν.

Παράλληλα εμποδίζουν ανθρώπους, που εγκατέλειψαν το προηγούμενο διάστημα τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών, να επιστρέψουν σε αυτά.

Στην έκθεση καταγγέλλεται η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις χειρότερες φασιστικές πρακτικές της τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων (Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Μέτωπο Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος).

Επίσης, μεταφέρονται οικογένειες Τουρκμένων από το Ιράκ και εγκαθίστανται σε χωριά της Εφρίν.

Η κατεχόμενη πόλη της Εφρίν, αναφέρεται στην έκθεση, λεηλατείται διαρκώς από τις συμμορίες των ισλαμιστών μισθοφόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ