Ελληνοτουρκικά

Χτυπά τα τύμπανα του πολέμου ο Ερντογάν: «Μπορούμε να επιτεθούμε εκτός συνόρων» - Yπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εκτάκτως ο Α.Τσίπρας


Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τους δύο στρατιωτικούς και τα εθνικά θέματα συγκαλεί επειγόντως ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας  υπό το πρίσμα των δηλώσεων και των εξελίξεων που έρχονται από την Τουρκία. Υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Ετσι, αύριο το πρωί στις 11.00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα τα ελληνοτουρκικά και τους 2 Ελληνες αιχμαλώτους..

Εξάλλου πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Μ.Τσαβούσογλου προχώρησαν σε νέες επιθετικές δηλώσεις μπροστά σε χιλιάδες Τούρκους.

Η τουρκική πολιτική ηγεσία φανατίζει τον λαό της για προφανείς σκοπούς.

"Κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν τους άθεους Αλεβίτες, Μαρξιστές και Κομμουνιστές που θέλουν να καταστρέψουν  την Τουρκία" είπε ο Μ.Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του ο  Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι  "Ο Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι θα στείλει πίσω τους 8 σε 10-15 μέρες αλλά δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση του. Τώρα ψάχνει τρόπους για να τους προστατέψει". (σσ τι εννοεί εδώ ο Ερντογάν; Οτι θα κάνει επίθεση-επιχείρηση απαγωγής εντός ελληνικού εδάφους όπως στο Κόσοβο;)

Και συνέχισε:

"Ολα τα δυτικά κράτη ενώθηκαν και επιτέθηκαν στην Τουρκία για να απελευεθερώσει τους 2 αιχμαλώτους Ελληνες στρατιωτικούς και έθεσαν το θέμα στη Σύνοδο της Βάρνας αλλά η Κυβέρνηση μου θα σταθεί στο ύψος της και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για την περίπτωση αυτή".
https://twitter.com/abdbozkurt/status/980794294939381760?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/980852682247278592?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/980854334194880512?ref_src=twsrc%5Etfw

Και το τουρκικό παραλήρημα συνεχίζεται

Απάντηση Άγκυρας σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτους δικαίου όποτε σε βολεύεi

Πυρά κατά του ελληνικής κυβέρνησης, και προσωπικά κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

»Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου: Τουρκική απάντηση στις δηλώσεις Καμμένου

Ως στοχευμένη προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να καλύψει τις αποτυχίες της και να στρέψει το βλέμμα του ελληνικού λαού μακριά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ερμήνευσε τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής `Αμυνας Πάνου Καμμένου ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Από την Προύσα, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής `Αμυνας για την Τουρκία.

“Η ένταση τις τελευταίες βδομάδες κλιμακώνεται. Προς ποιά κατεύθυνση είναι οι διπλωματικές εξελίξεις;”, ρωτήθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ο οποίος απάντησε ότι “Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν να επωφεληθεί περισσότερο από μία τέτοια ισχυρή χώρα γείτονα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας”.

Ωστόσο είπε ότι “οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Βλέπω να υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση”.

«Μπορούμε να επιτεθούμε εκτός συνόρων χωρίς την άδεια κανενός» 

Η Τουρκία είναι ικανή να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών δυνάμεων εκτός των συνόρων της ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ζητήσει την έγκριση καμίας ξένης χώρας, δήλωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πλέον η Τουρκία αντιμετωπίζει τρομοκρατικές οργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, υποστήριξε ο Ερντογάν και αναφέρθηκε στο Αφρίν:

«Οι τρομοκράτες πηγαίνουν στο Αφρίν της Συρίας και το Σιντζάρ του Ιράκ. Έχουμε πει επανειλημμένως πως η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να διευθετήσει το ζήτημα. Δεν θα περιμένουμε την άδεια κανενός», υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια ξένων χωρών για τις επιχειρήσεις μας κατά του ΡΚΚ» είπε ο Ερντογάν προκαλώντας για ακόμα μία φορά τη Δύση.

Είπαμε στη Βαγδάτη ότι είτε θα το αντιμετωπίσουν εκείνοι, είτε θα το κάνουμε εμείς. Δεν πρόκειται να περιμένουμε καμία έγκριση από κανέναν για τέτοιου είδους κινήσεις».

Είναι ανεξέλεγκτη η Τουρκία και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ