Εσωτερική Ασφάλεια

Ετοιμη να εκραγεί η χώρα: Ντου μεταναστών στην Πάτρα - Αγριο ξύλο στην Αθήνα - Βουλιάζουν τα νησιά μας

H χώρα βρίσκεται πλέον στο έλεος του Θεού. Το κράτος πλέον δεν υπάρχει, η ανασφάλεια κυριεύει τον πολίτη, ενώ οι... πρόσφυγες πλέον έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους Ελληνες πολίτες.

Σε γενικό συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Πάτρας.

Επί ποδός είναι η αστυνομία και το λιμενικό καθώς μετανάστες έσπασαν τον φράχτη του λιμανιού και κινούνται στο σημείο που βρίσκονται τα φορτηγά που περιμένουν τον απόπλου των πλοίων.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού έχουν ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου να απομακρύνουν τους μετανάστες.   

https://www.youtube.com/watch?v=vbZBgRRoMvE

https://www.youtube.com/watch?v=LzZ_EAcSUqc

https://www.youtube.com/watch?v=hRX3at4-Urw

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται σε ερασιτεχνικό βίντεο από την πλατεία Βάθη.

Οπως θα δείτε στο βίντεο, μετανάστες κρατούν μαχαίρια και λοστούς. Ανοχύρωτη η πρωτεύουσα της Ελλάδας με λίγα λόγια.

Δείτε το βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=VVYNBXaezco

Έτοιμα να «εκραγούν» τα νησιά του Β. Αιγαίου! 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας με χωρητικότητα τις 5.500

Αυξάνονται οι νέοι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ χιλιάδες αιτήσεις ασύλου μένουν σε εκκρεμότητα.

Καμπανάκι από τους οι φορείς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή καθώς σύμφωνα την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου:

«Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που δεν ξεπερνούν σε χωρητικότητα τις 5.500. Μόνο τις τελευταίες 25 μέρες έχουν έρθει στο σύνολό τους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 2.536 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 610.
Η Λέσβος έχει 8.095 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 3.050. Πέρυσι ήταν 6.500 φέτος 13.000 συνολικά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Όπως ανέφερε η κυρία Καλογήρου χρειάζονται τουλάχιστον 35 μήνες για να εξεταστούν οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

«Πάγια θέση όλων μας ήταν η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου», τόνισε.

Η κυρία Καλογήρου ανέφερε: «Στη Λέσβο σήμερα υπηρετούν 45 άνθρωποι συνολικά στην υπηρεσία ασύλου. Από αυτούς αμιγώς εξετάζουν αιτήσεις ασύλου οι 18. Από αυτούς τους 18, οι συμβάσεις των 9 λήγουν στις επόμενες έξι μέρες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυνατότητα να εξετάσουν 12 αιτήσεις ανά μέρα. Σήμερα στη Λέσβο ήρθαν 137 άτομα.

Άρα χρειάζονται δύο εβδομάδες για να εξεταστούν μόνο οι αιτήσεις αυτών που ήρθαν σήμερα.
Οι αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν είναι χιλιάδες. Το επίσημο στοιχείο είναι ότι το 2018 κατά το πρώτο τρίμηνο έχουν κατατεθεί στη Λέσβο μόνο 4.400 αιτήσεις ασύλου».

Όπως δήλωσε θα χρειαστούν 36 μήνες για να εξεταστούν οι αιτήσεις που εκκρεμούν τώρα.

«Και για την κάθε μέρα που περνά με τις αυξανόμενες ροές που υπάρχουν χρειάζονται πάρα πολλές μέρες. Όσες νομοθετήσεις και αν γίνουν θα μείνουν στα χαρτιά αν δεν συνοδευτούν με την ανάλογη ενίσχυση των υπηρεσιών που εξετάζουν το άσυλο τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό».

Επίσης τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας: «Χωρίς τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ χιλιάδες άνθρωποι θα έφταναν κάθε μέρα στις ακτές των νησιών μας. Τώρα σαφώς είναι πολύ λιγότερες οι ροές».

«Κάθε μέρα οι γυναίκες υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση»

Η κυρία Δήμητρα Σπαθαρίδου από τη Διεθνή Αμνηστία μίλησε για τις τραγικές εικόνες από τη Σάμο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι κοιμούνται σε σκηνές και υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές.

«Είδαμε εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε αυτοσχέδιες σκηνές. Στη Σάμο η περιοχή είναι γεμάτη αρουραίους. Είδαμε δεκάδες άντρες με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα λόγω του γεωγραφικού περιορισμού.

Είδαμε ντόπιους που έχουν δώσει όλη τους την ψυχή για να σώσουν ζωές ,ανθρώπους που έχουν δείξει την ανθρωπιά τους ανοίγοντας τα σπίτια του να βλέπουν τα νησιά τους να κινδυνεύουν λόγω του γεωγραφικού περιορισμού. Οι συνθήκες διαμονής αποτελούν ανοικτή πληγή στα ανθρωπινά δικαιώματα. Κάθε μέρα οι γυναίκες υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση, μας καταγγέλλουν εκπρόσωποι οργανώσεων στους καταυλισμούς της Λέσβου και της Σάμου. Τα νησιά έχουν μετατραπεί από χώρους αλληλεγγύης σε σύγχρονες φυλακές. Οι συνθήκες διαμονής στα νησιά των αιτούντων άσυλο αποτελούν πληγή στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Αμάλ, μια γυναίκα μόνη που ζει στη Μόρια, είπε: «Αν θέλετε να μάθετε τι εστί φόβος, πείνα και κρύο, μην πάτε στη Συρία, ελάτε να μείνετε στο καταυλισμό της Μόριας».

Σοβαρή ήταν και η καταγγελία του προέδρου του ελληνικού φόρουμ προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί: «Αυτή την στιγμή διακινητές διαμένουν μέσα στα hotspots και κάνουν τις δουλειές τους μέσα από εκεί». Μάλιστα, όπως είπε, έδωσε 8.000 ευρώ σε διακινητές προκείμενου να φέρουν τη γυναίκα του από το Αφγανιστάν η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Δήμαρχος Σάμου: Τα νησιά είναι ένα καζάνι που βράζει

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελοπουλος δήλωσε: «Με τεράστιο κόπο στεκόμαστε όρθιοι. Η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Η αστυνομία μας λέει δεν έχουμε δυνάμεις, δεν έχουμε κόσμο, δεν έχουμε βάρδιες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Τα νησιά είναι ένα καζάνι που βράζει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή.

Δεν μπορεί η κατάσταση να προχωρήσει έτσι, υπάρχει μία προφανής πραγματικότητα. Το νομοσχέδιο για να λειτουργήσει προϋποθέτει την οργάνωση της πολιτείας, τη λήξη των τεχνικών δυσκολιών. Τα ασυνόδευτα παιδιά στη Σάμο είναι 58 αυτή τη στιγμή πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα γιατί τα νησιά δεν μπορούν να προσφέρουν πια υπηρεσίες».

«Οι δήμοι έχουν εισπράξει όλα και όλα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 540 εκατομμύρια που προβλέπει η ευρωπαϊκή βοήθεια. Καταλαβαίνετε πως προκαλούνται αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό όταν μαθαίνουν αυτά τα στοιχεία όπως μαθαίνονται και όπως ακούγονται».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα γιγαντωθεί στον Έβρο:

«Φαίνεται ήδη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ο τρόπος κατεύθυνσης από την γείτονα χώρα και θα αντιμετωπίσουμε πολύ φοβάμαι μία κατάσταση ανεξέλεγκτη που θα ξεπερνάει κατά πολύ σε ημερήσια βάση τα 340 άτομα. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τα σύνορα. Είναι η μόνη λύση αυτή; Οχι. Και εγώ αν ήμουν πρόσφυγας θα περίμενα ένα χρόνο στα σύνορα για να περάσω.

Απλά θα δοθεί ο χρόνος μα ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να διεκπεραιώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις αιτήσεις. Δυστυχώς στην συμφωνία ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας σε ξέρει το εύρος και θα το βρούμε μπροστά μας το καλοκαίρι».

(Κεντρική εικόνα άρθρου από το αρχείο)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...