Κόσμος

EKTAKTO - "ΝΑΙ" από Ν.Τραμπ σε σχέδιο διευρυμένων βομβαρδισμών: Μελετούν το μήνυμα περί πυρηνικών καταφυγίων της Ρωσίας...


Εληξε η κλειστή συνεδρίαση και ενημέρωση του προέδρου Ν.Τραμπ από τους συμβούλους του σχετικά με την Συρία. Οπως έγινε γνωστό ο Α/ΓΕΕΘΑ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του παρουσίασε σχέδιο για διευρυμένους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας, καμία σχέση δηλαδή με την αντίστοιχη επίθεση το 2017.

Για το λόγο αυτό ο Ν.Τραμπ θα μιλήσει απόψε με Ε.Μακρόν και Τ.Μέι. Αν του δώσουν το "οκ" το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, ακύρωσε το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ηταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Henry Kissinger.

Υπό το φόβο Γ ΠΠ η Γερμανία και η Ιταλία διαχώρησαν την θέση τους.

Ακόμη και ο Ν.Τραμπ αλλά και πολύ σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι προβληματισμένοι από το εύρος εμπλοκής που κάποιοι επιθυμούν στην Ουάσινγκτον.

Και είναι ακόμη πιο προβληματισμένοι λόγω της ρητορικής της Μόσχας που δείχνει να μην κάνει πίσω όπως το 2017.

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες, ένα απόσπασμα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, στο οποίο φαίνεται ο κεντρικός παρουσιαστής να συμβουλεύει τους τηλεθεατές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι το απόσπασμα που παρουσίασε πρώτο στην Ελλάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ (Δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Πλέον μεγάλα ΜΜΕ μιλούν για το θέμα αυτό καθώς το μπαράζ αντίστοιχων δηλώσεων από πλευράς Ρωσίας συνεχίζονται.

Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya-24news που ανήκει στο Κρεμλίνο μετέδωσε συμβουλές ως προς τα ποια αποτελούν τα καλύτερα προϊόντα επιβίωσης που αντέχουν στον χρόνο και καλό θα ήταν να τα προμηθευτούν οι πολίτες.

Παράλληλα, προέτρεψε το τηλεοπτικό κοινό να αγοράσει συσκευασίες ιωδίου το οποίο χρησιμοποιείται για την προστασία του σώματος από την ακτινοβολία.

Τι ανέφερε ο παρουσιαστής

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Αλεξέι Καζάκοβ προειδοποίησε ότι:

«Η ζωή στον υπόγειο κόσμο (σσ στα καταφύγια) θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη χωρίς γλυκά. Σοκολάτες, γλυκά, συμπυκνωμένο γάλα, όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν πίσω. Ναι, η γλυκόζη είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας, αλλά τα γλυκά προκαλούν δίψα και το νερό θα γίνει η πιο πολύτιμη πηγή για τους κατοίκους των υπόγειων καταφυγίων».

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Προφανώς, μπορείτε να επιβιώσετε με κονσέρβες για αρκετό διάστημα – μέχρι πέντε χρόνια, ενώ τα κονσερβοποιημένα ψάρια κρατούνται έως το πολύ δύο χρόνια. Αλλά οι επαγγελματίες επιζώντες δεν συνιστούν να μεταφέρετε αυτό το προϊόν στα καταφύγια βόμβας».

«Φυσικά είναι δύσκολο χωρίς γάλα, τουλάχιστον σε σκόνη, ζάχαρη και αλάτι. Η ρωσική παράδοση προτείνει να αγοράζουμε ζυμαρικά σε περιόδους κατακλυσμού».

Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υποτίτλους

Ανοιχτές απειλές από τον Ρώσο πρέσβη στο Λίβανο: Αν χτυπήσουν την Συρία θα χτυπήσουμε

Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιτεθούν στην Συρία η Ρωσία θα αναχαιτίσει τα αμερικανικά βλήματα και θα πλήξει το αυτούς που τα εκτόξευσαν, δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στον Λίβανο.

Σε συνέντευξή του στο σχετιζόμενο με τη Χεζμπολάχ δίκτυο Al-Manar ο Ρώσος πρέσβηςAlexander Zasypkin κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την χημική επίθεση στην Συρία, η οποία, κατά τη Μόσχα, δεν συνέβη καν.

«Αν οι Αμερικανοί επιτεθούν θα καταρρίψουμε τους πυραύλους τους και θα πλήξουμε τις πλατφόρμες (αεροσκάφη, πλοία) που θα τους έχουν εκτοξεύσει», είπε.

«Υπάρχει κλιμάκωση τις τελευταίες ημέρες προς μια σοβαρή κρίση», κατέληξε.
https://twitter.com/nasseratta5/status/983993267116265480?ref_src=twsrc%5Etfw

Βρετανία: Οι υπουργοί συμφώνησαν για την ανάληψη δράσης στη Συρία

Η Τερέζα Μέι θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση, συμφώνησαν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης.

Η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ιταλία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε τελική στρατιωτική επίθεση στη Συρία

Η Ιταλία δεν θα έχει κανέναν άμεσο ρόλο σε μια τελική στρατιωτική επίθεση δυτικών δυνάμεων ενάντια σε δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, αλλά θα παράσχει υλικοτεχνική στήριξη στους συμμάχους της, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι είχε πολυάριθμες «διεθνείς» επαφές σήμερα, ανάμεσα σε αυτές με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

«Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία», δήλωσε ο Τζεντιλόνι στους συμμάχους, υπογραμμίζεται.

«Με βάση τις τωρινές διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, η Ιταλία θα συνεχίσει να προσφέρει υλικοτεχνική υποστήριξη σε συμμαχικές δυνάμεις».

Α. Μέρκελ: Η Γερμανία δεν θα μετάσχει σε πλήγματα στη Συρία

"Η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε μια ενδεχόμενη --δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, θέλω να το τονίσω αυτό-- στρατιωτική δράση", δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στο Βερολίνο.

"Ωστόσο υποστηρίζουμε όλα όσα γίνονται για να δείξουμε ότι δεν είναι αποδεκτή η χρήση χημικών όπλων", πρόσθεσε.

Η καγκελάριος σημείωσε εξάλλου ότι είναι "προφανές" πως η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει χημικό οπλοστάσιο.

"Οφείλουμε τώρα να αναγνωρίσουμε ότι είναι προφανές πως η καταστροφή (των συριακών χημικών όπλων) δεν ήταν ολοκληρωτική", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

 

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/984066952833523712?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/unian_en/status/984145882386874368?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MoscowTimes/status/984171479410462722?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...