Βαλκάνια

Τον πυρηνικό "Μεγαλέξανδρο" στέλνει η Μόσχα στην Σερβία μαζί με Mi-35, Mi-17, T-72 και πολλά άλλα...

Του Βασίλη Καπούλα

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο" είπε ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα καθώς διάφορες πηγές μιλούν για ρωσική βάση στην Νότια Σερβία, περιοχή Πρέσεβο, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί μαζικές μετακινήσεις σερβικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων. Οι ίδιες πηγές μιλούν για μετακίνηση βαλλιστικών συστημάτων Iskander-M με πυρηνική γόμωση.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναφέρει από τις 23 Δεκεμβρίου 2017 (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) την πολύ πιθανή στρατιωτική κίνηση η οποία περιελάμβανε μετακίνηση πυρηνικών συστημάτων στην Σερβία.

Ταυτόχρονα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η πρώτη εξοπλιστική συμφωνία Σερβίας-Ρωσίας έκλεισε.

Αυτή αφορά την παράδοση τεσσάρων επιθετικών ελικοπτέρων -των γνωστών δολοφόνων αρμάτων μάχης - Mi-35, τεσσάρων Mi-17, άρματα μάχης T-72 , BMP-2 και άλλο εξοπλισμό που προς το παρόν παραμένει απόρρητος.

Η συμφωνία έγινε κατά την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Sergei Shoigu και του Σέρβου ομολόγου του Aleksandar Vulin.

"Μιλήσαμε επίσης για την μελλοντική μας στρατιωτική και τεχνική συνεργασία και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών MiG καθώς και για άλλα εξοπλιστικά θέματα" είπε ο Vulin.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο" πρόσθεσε με νόημα ο Vulin.

Πυρηνικοί Iskander στη Νότια Σερβία;

"Μεγάλη κινητοποίηση" και πληροφορίες για ρωσική βάση στην Νότια Σερβία βάζει σε "ανησυχία" ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πηγές μια νέα ρωσική βάση είναι στα «σκαριά»  στο Πρέσεβο μετά από μυστική συμφωνία πριν δύο μήνες ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία  θα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Ρωσικά κινητά συστήματα Iskandar –Μ με πυρηνικές κεφαλές θα "μετακινηθούν" με μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» προς το Βελιγράδι προσδίδοντας άνω των 500 χλμ εμβέλεια στους "κατόχους τους" προς την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρα και σενάρια που ανάγονται από το 2007. 

Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συστήματα που ευρίσκονται ήδη στο Καλίνινγκραντ, χώρες όπως η Γερμανία , Πολωνία, κά θα ευρίσκονταν μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων οι οποίοι θα ελέγχονταν από Ρώσους ειδικούς.

Αυτό είναι τρομερά σημαντικό επειδή η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, και θα αποτελέσει την βάση με την οποία οι Ρώσοι θα ελέγχουν τα Βαλκάνια σε μια πιθανή σύγκρουση  Ρωσίας και  Ηνωμένων Πολιτειών στην χερσόνησο αυτή.

Αυτή η κίνηση τακτικής από τον Ρώσο πρόεδρο έχει να κάνει με την δική του «απάντηση» στις αμερικανικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια , Βουλγαρία και σαφώς αποτελεί κίνηση για τον έλεγχο των Βαλκανίων«επηρεάζοντας» σαφέστατα  χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αυστρία, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

Οι σερβικές αρχές έχουν συμφωνήσει καταρχήν με την Μόσχα και τα ανταλλάγματα που θα λάβουν, θα είναι πολύ σοβαρά και αφορούν την προμήθεια οπλικών συστημάτων «αιχμής».

Η  Σερβία έχει λάβει ήδη με την μορφή «δωρεάς» από τη Ρωσία τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 ενώ ειδικοί από τις δύο χώρες «συζητούν τις λεπτομέρειες του σχεδίου  της Ρωσίας για την τοποθέτηση πυραύλων με πυρηνική γόμωση καθώς και ορισμένα άλλα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η πρόθεση της Ρωσίας για την μεταφορά «συμβατικών» οπλικών συστημάτων με  πυρηνικές δυνατότητες αποτελεί ένα σχέδιο πολλών δεκαετιών (1991 και μετά) και «υπακούει» σαφώς στο ευρύτερο σχεδιασμό της Μόσχας για έλεγχο των Βαλκανίων και νοκ-αουτ του αμερικανικού παράγοντα.

Tι είχε ειπωθεί πριν 4 μήνες

Πηγή από το υπουργείο εξωτερικών δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποκριθεί με την εκ νέου ανάπτυξη του πυρηνικού της οπλοστασίου σε συμμαχικές χώρες στην καρδιά της Ευρώπης αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τα πυρηνικά τους.

Η χώρα που δύναται να δεχθεί ρωσικά πυρηνικά όπλα είναι η Σερβία σύμφωνα με ειδική μυστική συμφωνία από το 2007 μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου και παρά τις ανακοινώσεις περί «ουδετερότητας».

Ρωσικά κινητά συστήματα Iskandar –Μ με πυρηνικές κεφαλές θα μετακινούνταν με μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» προς το Βελιγράδι προσδίδοντας άνω των 500 χλμ εμβέλεια προς την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρα και σενάρια που ανάγονται από το 2007.

Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συστήματα που ευρίσκονται ήδη στο Καλίνινγκραντ χώρες όπως η Γερμανία , Πολωνία, κά θα ευρίσκονταν μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων οι οποίοι θα ελέγχονταν από Ρώσους ειδικούς.

Για αυτό το λόγο το αμερικανικό κογκρέσο ζήτησε με την μορφή του κατεπείγοντος μια έκθεση για την πραγματική αμυντική συμφωνία της Σερβίας με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του Σέρβου προέδρου στην Μόσχα, προσπαθώντας να ανιχνεύσει το αληθινό «εύρος» των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών .

«Οι πυρηνικές κεφαλές μας αποσύρθηκαν από όλες τις ξένες χώρες και επέστρεψαν στο έδαφος της Ρωσίας. Αυτό, ωστόσο, μπορεί εύκολα να αλλάξει.

Η Ρωσία δικαιούται να προβεί σε αμοιβαία κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να «μετακινήσει» τα πυρηνικά της όπλα σε όλο τον κόσμο, στα Βαλκάνια ακόμη και κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ», είχε δηλώσει Ρώσος διπλωμάτης.

https://youtu.be/Rtyzdp-bfX0?t=2

https://youtu.be/7wArh3eb9v0?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...