Κόσμος

Σε τροχιά σύγκρουσης: Πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν και κατά των ΗΠΑ - Ξέθαψε «το τσεκούρι του πολέμου» - Γιατί φόρεσε τη στολή παραλλαγής

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…ετοιμάζεται για πόλεμο.....και ντύθηκε την «στολή του πολέμου» επισκεπτόμενος ένα συνοριακό στρατιωτικό τμήμα στα σύνορα με την Συρία. Ο ίδιος μίλησε σε Τούρκους στρατιώτες και  μέλη του FSA και τους συνεχάρη για την επιχείρηση « Κλαδί ελαίας». 

Ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά το επικοινωνιακό κομμάτι. Γνωρίζει πως με αυτές τις εικόνες περνάει πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό. Σίγουρα λοιπόν προετοιμάζεται για σύγκρουση όπως όλα δείχνουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται και για άλλες « εκστρατείες»…στην Κύπρο και το Αιγαίο κάτι που η ελληνική και κυπριακή ηγεσία θα πρέπει να  το λάβει υπόψιν της πολύ πολύ σοβαρά.

Ο Ερντογάν κάνει επιθετικές δηλώσεις ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ.

Αρχικά ξεκίνησε με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι “καταδικάζει έντονα την ισραηλινή κυβέρνηση για την απάνθρωπη επίθεση”, αναφερόμενος στη δολοφονία 15 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στους επικριτές του. “Δεν άκουσα αρνητικά σχόλια για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα από εκείνους που επέκριναν την επιχείρηση στην Αφρίν”, ανέφερε.

Αυτή είναι η σαφέστερη απόδειξη της έλλειψης ειλικρίνειας από εκείνους που επικεντρώνουν σε μας, αλλά δεν λένε τίποτα για το γεγονός ότι το Ισραήλ επιτίθεται σε διαδηλωτές στη δική τους γη”, είπε ο Ερντογάν αποκαλύπτοντας ότι στη συνομιλία που είχε με τον Τραμπ τον ρώτησε: “Δεν πρόκειται να παρέμβετε εκεί;

Εν συνεχεία η μπάλα πήρε την Ελλάδα.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς.» Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

https://youtu.be/4oJZ2Ekx0z4?t=2

Ο ίδιος εκφώνησε στην συνέχεια  μια βαρυσήμαντη ομιλία στην οποία κατέδειξε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ,  ότι "μπροστά του έχει μόνο την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και μόνο".

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται  σε όλους τους τομείς ως χώρα και δεν αναμένει την βοήθεια κανενός ενώ δεν υπόκειται σε πολιτικές «εξωτερικής κηδεμονίας» κάτι που σαφώς αφορά τις ΗΠΑ.

«Η Τουρκία θα  χτίσει το μέλλον με τη δική της  εργασία, αντί να περιμένει βοήθεια από τους άλλους» σημειώνει  ο Πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας τον τρόμο που θα πρέπει να  έχουν  όσοι  αποτελούν μέλη της οργάνωσης  Feto, οι οποίοι με προδοτικές συμπεριφορές προσπάθησαν να «σύρουν» την χώρα προς τα πίσω.

Επισήμανε επίσης και την "άποψη του" για τις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα. "Η  Τουρκία δεν έχει ανάγκη  πια τα δικά τους όπλα", ανέφερε ο σουλτάνος τονίζοντας ότι "η χώρα του σήμερα παράγει ακόμα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα".

Ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου στρατηγός  Hulusi Akar και αρκετοί υπουργοί του Ερντογάν συνέχισαν την εμφάνιση τους με Τούρκους στρατιώτης για να δώσουν μια εικόνα «ετοιμοπόλεμης χώρας» .

Ο Ερντογάν συνέχισε όμως ως εξής: «Σε μια τέτοια μέρα, κανένας στην κυριολεξία, κανένα κόμμα, δεν μπορεί να ενεργήσει μόνος του κοιτώντας τα δικά του  συμφέροντα. 

Πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε πέρα ​​από τα καθημερινά συμφέροντα του καθενός από εμάς για την επιβίωση της χώρας και του έθνους, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα πρέπει να συμβάλουμε  στην καταπολέμηση όλων των απειλών κάνοντας το δικό μας σχέδιο  με το ωραιότερο τρόπο.

Μια ψυχή όλων μας... και των 81 εκατομμυρίων ατόμων στη χώρα αυτή. Διαφορετικά δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας έναντι της ιστορίας . 

Δείξατε ότι γνωρίζετε την ευθύνη σας με την παρουσία σας εκεί. Δείξατε ότι είστε αληθινοί  πατριώτες τηρώντας ορθή θέση . Ελπίζω ότι αυτή η νοοτροπία θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα μου».

https://youtu.be/Tw686u_3dnQ?t=1

Στην συνέχεια ο  Ερντογάν και οι συνεργάτες του δείπνησαν με τους Τούρκους στρατιώτες ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο « έπεφταν βροχή» .

https://youtu.be/oLgjeDFlVis

Tην ίδια στιγμή, το Μαξίμου απάντησε κάπως χαλαρά στο σαλπισμά πολέμου του Ρ. Τ. Ερντογάν.  

Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.

Σίγουρα με τέτοιες απαντήσεις δεν... ιδρώνει το αυτί του Σουλτάνου...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...