Κόσμος

Ηχηρή «τάπα» Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από εσένα, σκοτώνεις αμάχους!» - Τελειωτικό χτύπημα κατά της Τουρκίας από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό

Σε δήλωση βόμβα προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος φαίνεται ότι δίνει το τελειωτικό χτύπημα κατά της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για όσα ο τελευταίος είπε για τις επιθέσεις Ισραηλινών κατά Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν ήδη 16 νεκρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο δεν δέχεται μαθήματα από κάποιον που επί σειρά ετών βομβαρδίζει τον άμαχο πληθυσμό αδιάκριτα”, είπε ο Νετανιάχου ,προσθέτοντας ότι όσα είπε ο Ερντογάν ήταν…πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι “καταδικάζει έντονα την ισραηλινή κυβέρνηση για την απάνθρωπη επίθεση”, αναφερόμενος στη δολοφονία 15 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στους επικριτές του. “Δεν άκουσα αρνητικά σχόλια για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα από εκείνους που επέκριναν την επιχείρηση στην Αφρίν”, ανέφερε.

Αυτή είναι η σαφέστερη απόδειξη της έλλειψης ειλικρίνειας από εκείνους που επικεντρώνουν σε μας, αλλά δεν λένε τίποτα για το γεγονός ότι το Ισραήλ επιτίθεται σε διαδηλωτές στη δική τους γη”, είπε ο Ερντογάν αποκαλύπτοντας ότι στη συνομιλία που είχε με τον Τραμπ τον ρώτησε: “Δεν πρόκειται να παρέμβετε εκεί;

Οπως φαίνεται οι σχέσεις των δύο χωρών οδηγούνται πλέον στα άκρα. Το Ισραήλ πλέον έχει στραφεί προς Ελλάδα και θέλει να αποδυναμώσει την Τουρκία από την περιοχή.

Οι ασκήσεις πλέον είναι τακτικές μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ και τα μηνύματα πολλαπλά.

Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ , το Ισραήλ και η Κύπρος, με αξιωματικό παρατηρητή, συμμετείχαν στην φετινή αεροναυτική άσκηση «NOBLE DINA 2018», που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου από τις 19 έως τις 29 Μαρτίου. Οι εν όρμω δραστηριότητές της εκτυλίχθηκαν στις εγκαταστάσεις του κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC) στην Κρήτη και στο ναύσταθμο της Χάιφας.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι ακόλουθες δυνάμεις:

– Η Ελλάδα με μία φρεγάτα με το οργανικό της ελικόπτερο, μία πυραυλάκατο, δύο υποβρύχια καθώς και υποβρύχιους καταστροφείς και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.

– Οι ΗΠΑ με ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

– Το Ισραήλ με μία κορβέτα με το οργανικό της ελικόπτερο, δύο πυραυλακάτους, ένα υποβρύχιο και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών.

– Η Κύπρος με το κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης Λάρνακας και έναν αξιωματικό ως παρατηρητή.

Στο πλαίσιο της άσκησης, οι συμμετέχουσες ελληνικές μονάδες (η φρεγάτα ΨΑΡΑ, η πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ και το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ) κατέπλευσαν στο λιμάνι της Χάιφας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 25 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας, παρατέθηκε δεξίωση επί της φρεγάτας ΨΑΡΑ υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, στην οποία παρέστησαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλος Γ΄, ο υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ Γιαρόν Μαζούζ, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο διευθυντής Ναυτικών Επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ υποναύαρχος Ίντο Μπεν-Μοσέ, διαπιστευμένοι στο Ισραήλ πρέσβεις και ακόλουθοι ‘Αμυνας, αξιωματούχοι και αξιωματικοί του Ισραήλ, οι κυβερνήτες και αντιπροσωπείες των μονάδων του πολεμικού ναυτικού που ελλιμενίζονταν στο λιμάνι της Χάιφας στο πλαίσιο της άσκησης, καθώς και μέλη της ελληνικής κοινότητας Ιερουσαλήμ και αριθμός Ελλήνων που κατοικούν στο Ισραήλ

Η άσκηση συνδιοργανώνεται ετησίως από το πολεμικό ναυτικό, με το αντίστοιχο των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Κάτι αντίστοιχο έλαβε χώρα και με την ασκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Η Πολεμική Αεροπορία καταφέρνει να πρωταγωνιστεί και στο επιχειρησιακό και στο διπλωματικό πεδίο και να κερδίζει συγχαρητήρια με την αξία της. Οπως φαίνεται άξονας Ισραήλ – Ελλάδας παραμένει ισχυρός.

Η Πρέσβυς του Ισραήλ μάλιστα πριν λίγες ημέρς κα Irit Ben-Abba μέσα από το twitter μοιράστηκε την ικανοποίηση της για την φιλοξενία του Ισραήλ από την Π.Α.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ