Βαλκάνια

Πολεμικές ιαχές Σερβίας-Κροατίας: Σέρβος πολιτικός ποδοπάτησε την κροατική σημαία

Σε νέα περίοδο έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Σερβίας και Κροατίας μετά την κίνηση του Σέρβου εθνικιστή, Βόϊσλαβ Σέσελι να ποδοπατήσει την κροατική σημαία την ώρα που στη βουλή της Σερβίας βρισκόταν σε εξέλιξη επίσημη επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Κροατίας.

Ο Σέσελι ξήλωσε την κροατική σημαία από τον ιστό που είχε τοποθετηθεί και αφού την ποδοπάτησε με μανία έβρισε τους Κροάτες βουλευτές.

Το συμβάν σταμάτησε με την παρέμβαση της ασφάλειας του σερβικού κοινοβουλίου, ωστόσο ήταν αρκετό ώστε η κροατική αντιπροσωπεία να διακόψει την επίσκεψη και να μην συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Καταδίκασε την ενέργεια η πρωθυπουργός της Σερβίας
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς καταδίκασε την συμπεριφορά του Σέσελι επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την εικόνα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...