Στρατός Ξηράς

Με 746 «προσλήψεις» Εθνοφυλάκων απαντά το ΥΠΕΘΑ στην τουρκική πολεμική ετοιμότητα σε Αιγαίο-Έβρο - Τα κριτήρια

Στον καθορισμό του αριθμού Εθνοφυλάκων που θα χρησιμοποιηθούν για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, κατά το έτος 2018 και ημερήσια αποζημίωση αυτών.

Ο αριθμός των Εθνοφυλάκων που θα χρησιμοποιηθεί για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, ορίζεται στους 746.

Το ποσό της ημερησίας αποζημίωσης που παρέχεται στους Εθνοφύλακες μόνον για την αντιμετώπιση των δαπανών τροφής, ιματισμού και υπόδησής των, καθορίζεται στα δέκα πέντε (15) ευρώ.

Από τις «προσλήψεις» προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ ύψους 4.100.000 ευρώ περίπου, για το έτος 2018. Για την ανωτέρω δαπάνη έχει εγγραφεί πίστωση ύψους 6.230.550 ευρώ.

Οι προκηρύξεις για υποβολή αιτήσεων θα εκδοθούν από το ΓΕΣ σταδιακά για τις μονάδες που θα κριθεί αναγκαίο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

α. Να ανήκουν στην Εφεδρεία του Στρατού Ξηράς.
β. Να έχουν σωματική ικανότητα Ι1 ή Ι2
γ. Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
δ. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από Πολιτικό ή Στρατιωτικό Δικαστήριο.
ε. Να μην υπερβαίνουν το 60° έτος .

Αυτή είναι προφανώς η απάντηση της ηγεσίας , πολιτικής και στρατιωτικής, στην πολεμική ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ξανά η τουρκική πολεμική μηχανή

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ «έχει αυξηθεί η ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της ελληνικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ μετά το περιστατικό με τις σημαίες κοντά στην νήσο Μικρή Ανθρωποφάς . 

Στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό υπάρχει έντονη ανησυχία από την αυξημένη κινητικότητα στις θάλασσες της Α.Μεσογείου και Αιγαίου αναφέρει η τουρκική εφημερίδα denizhaber.com.tr ενόψει και της άσκησης EFES-2018 η οποία θα εξελιχθεί σε μια πρόβα τζενεράλε για πιθανό ναυτικό επεισόδιο ειδικά στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα  .

Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν τώρα τουρκικές  φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια καθώς και περιπολικά σκάφη, περίπου 14 το αριθμό , τα οποία εκτελούν καθήκοντα αυξημένης επιφυλακής αν αναμονή των εξελίξεων.

Οι Τούρκοι διαμηνύουν μέσω του κατευθυνόμενου τύπου τους ότι «το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ευρίσκεται στο Αιγαίο με σημαντική παρουσία λόγω των πολιτικών παρενόχλησης που πραγματοποιεί η Ελλάδα σε κάθε περίοδο"

Η κινητικότητα των τουρκικών μονάδων επιφανείας στις δύο αυτές θάλασσες παρατηρείται μόνο στις ενεργειακές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Οι Τούρκοι ανοικτά πλέον εκτιμούν την παρουσία όλων αυτών των αεροναυτικών δυνάμεων ως  ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της πρόκλησης της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτόν δύο 2 τουρκικά υποβρύχια και τουλάχιστον 14 πολεμικά πλοία ευρίσκονται σχετικά  κοντά  στην περιοχή, ενώ η κινητικότητα σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο  παρακολουθείται  24 ώρες το 24ωρο.

Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις και κινείται προσεκτικά βήμα προς βήμα τις δραστηριότητες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά της .

Έτσι αποφασίστηκε και η αύξηση των τουρκικών πλοίων τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο.

Τη σαφή πρόθεση της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση βλέπουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του Ελληνικού Πενταγώνου πίσω από τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες η Τουρκία διεκδικεί θαλάσσιο έδαφος στο ελληνικό Αρχιπέλαγος από τις ΗΠΑ.

«Η  Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος από το παρελθόν και την περιβόητη «Μεγάλη Ιδέα» , η οποία αποτελεί μέρος του στόχου κατά προσέγγισης επέκτασης , έχει κινητοποιήσει πολλά δικά της πολεμικά πλοία για αυτό  και το τουρκικό ναυτικό είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .

Αυτά μπορούμε , αυτά κάνουμε. 

Κάνα νέο για τα F-16 ή τις FREMM;

https://youtu.be/iZKIdBR6FzU?t=2

https://youtu.be/yrQ6w7mShHg?t=4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...