Κόσμος

Θα αναλάβουν δράση οι Ιρακινές Δυνάμεις και στη Συρία

Οι Iρακινές στρατιωτικές δυνάμεις σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια διασυνοριακή επιχείρηση για την καταπολέμηση τρομοκρατών στο έδαφος της Συρίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider Abadi.

«Η κατάσταση στη Συρία παραμένει μια πραγματική πρόκληση και είμαστε επικεντρωμένοι στην εξεύρεση λύσης. Πήγαμε από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιράκ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία», δήλωσε ο Αμπάντι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Rudaw.

Ο Αμπάντι σημείωσε ότι τα σχέδια συζητήθηκαν το Σάββατο με ιρακινούς στρατιωτικούς διοικητές, τονίζοντας ότι το Ιράκ δεν προτίθεται να παραβιάσει την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας.

«Το έργο μας είναι από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιράκ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή … [Αλλά] δεν θέλουμε να υπερβούμε τα όριά μας και δεν θα παραβιάσουμε τα όρια άλλων χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Abadi παραδέχθηκε ότι οι τρομοκράτες Daesh εξακολουθούν να είναι παρόντες σε ορισμένα μέρη της χώρας, αλλά δεσμεύθηκαν να τις εξαλείψουν.

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ