Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - "Είμαστε έτοιμοι για βομβαρδισμούς, περιμένουμε διαταγές από Τραμπ" - Ετοίμασαν COMAO με Β-2, Β-52 και F-22 RAPTOR

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, "όλα τα "απαραίτητα" οπλικά συστήματα είναι έτοιμα. Μαχητικά, πλοία και προσωπικό είναι έτοιμο για βομβαρδισμούς στην Συρία".

"Περιμένουμε τις διαταγές από τον πρόεδρο Τραμπ" ανέφεραν σχετικά.

Επίσης, αμερικανικά βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν στην Βρετανία

ΗΠΑ και  Γαλλία σχεδιάζουν κοινό  συνδυασμένο αεροπορικό  πλήγμα στη Δαμασκό μετά την αναφερόμενη  « επίθεση με χημικά όπλα » στην πόλη Γκούτα .

Όπως αναφέρθηκε από ρωσικό ΜΜΕ, το οποίο επικαλείται έγκυρες ρωσικές διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη μαζί με πυραύλους  «Tomahawk» θα περιέχει το «μενού» των ΗΠΑ κατά της Συρίας στις επόμενες 24-48 ώρες.

Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί θα χτυπήσουν με πυραύλους Tomahawks από αντιτορπιλικά  στην Α. Μεσόγειο ή ακόμη και με βομβαρδιστικά Β-52.

Τα αποκαλούμενα αεροσκάφη «Flying Fortress» δεν είναι απαραίτητο να πετούν στην ζώνη του αμυντικού συστήματος της Ρωσίας στην Συρία.

Οι πύραυλοι Cruise θα πετάξουν τόσο χαμηλά ώστε τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 θα είναι δύσκολο να τους εντοπίσουν.

Οι πύραυλοι «Tomahawk», ή AGM-86C θα εμφανιστούν "από το πουθενά" και στη συνέχεια μόνο τα συστήματα «Pantsir -S1» θα είναι ικανά να τους καταστρέψουν  .

Επιπλέον, οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν και το αποκαλούμενο «αόρατο» μαχητικό Β-2, καθώς και αεροσκάφη F-22 RAPTOR.

Πιστεύεται όμως ότι αυτούς τους τύπους αεροσκαφών, οι πύραυλοι S-400 μπορούν να τα εντοπίσουν και να τους εξουδετερώσουν.

Ωστόσο, οι ειδικοί των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ρωσικό πυραυλικό συγκρότημα θα είναι σε θέση να τα ανιχνεύσει μόνο, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, (καθώς οι  πιλότοι θα κάνουν ελιγμούς) να τα καταρρίψει .

Αυτό είναι το πλεονέκτημα των μαχητικών αεροσκαφών σε σχέση με ένα πύραυλο Cruise .

Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά με σύστημα AEGIS θα εξουδετερώσουν με μια "νοητή αντιαεροπορική ομπρέλα"  όλους τους ρωσικούς πυραύλους  Χ-101, που θα εκτοξευθούν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160.

Μια τέτοια κίνηση όμως θα επιφέρει πυραυλικό ρωσικό πλήγμα στις ευρωπαϊκές βάσεις του ΝΑΤΟ.

Ο  κύριος κίνδυνος είναι ότι μια τέτοια σύγκρουση μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Και όταν αναπτυχθούν οι πυρηνικοί πυραύλοι, αυτός ο πόλεμος μπορεί να είναι ο τελευταίος στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Φυσικά, ο Ρώσος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Βαλέρι Γερασίμωφ  απάντησε λέγοντας ότι η επίθεση εναντίον βάσεων ή στελεχών του ρωσικού στρατού θα προκαλέσει μια ισοδύναμη και συμμετρική απάντηση από την Μόσχα.

Ρώσοι ειδικοί μιλούν όμως για κάτι πιο σοβαρό που αφορά επικείμενο πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αν ο Τραμπ αποφασίσει αιφνιδιαστικό πλήγμα κατά της Συρίας.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ προειδοποιούν τον Αμερικανό πρόεδρο να μην υλοποιήσει καμία  βιαστική ενέργεια, η οποία  υποκινείται από την  Γερουσία.

Με τη σειρά του, σε μια  λακωνική δήλωση ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Μάτις  είπε ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

Αλλά πρώτα, ο στρατός των ΗΠΑ, μαζί με τους εταίρους του ΝΑΤΟ θα ερευνήσει το ποιος ευθύνεται για την ρίψη  χημικών όπλων στη Συρία , έστω και αν η Ρωσία είναι ο εγγυητής της μη χρήσης αυτών των όπλων στην χώρα .

Περιττό να πούμε ότι η Δαμασκός αρνείται σθεναρά τη συμμετοχή της στην επίθεση με χημικά όπλα και υποστήριξε ότι από την υποτιθέμενη επίθεση, επλήγησαν και Σύροι από τοξικές ουσίες.

Η Μόσχα έστειλε μια μονάδα στρατιωτικής αστυνομίας στην Α,Γκούτα , η οποία επιθεώρησε τα τοπικά νοσοκομεία. Ασθενείς με συμπτώματα δηλητηρίασης από  σαρίν ή χλώριο, δεν βρέθηκαν πουθενά .

Αλλά φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται πλέον τη Μόσχα εδώ και πολύ καιρό.

Στρατιωτικοί αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν σοβαρά ότι ο Τραμπ μπορεί να δώσει εντολή στον αμερικανικό  στρατό να «καταστρέψει δήθεν αποθέματα χημικών όπλων σε οποιαδήποτε  αεροπορική βάση στην Συρία...προκαλώντας ένα Αρμαγγεδών σε ολόκληρο τον πλανήτη .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ