Κόσμος

Σύγκρουση μέχρι τέλους: Τεράστιες ενισχύσεις στέλνει ο Β. Πούτιν στη Συρία – Πολεμικά σκάφη, τανκς, φορτηγά και τεθωρακισμένα - Δείτε εικόνες

Η Ρωσία στέλνει τεράστιες ενισχύσεις στη Συρία. Tι σημαίνει αυτό; Οτι όλα τώρα ξεκινάνε. Δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη εθεάθησαν να περνούν τον Βόσπορο εν πλω προς τη ναυτική βάση Ταρτούς της βόρειας Συρίας.

Το πρώτο εξ’ αυτών, το 117 LST Orsk 148, μετέφερε 80 σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης BTR, φορτηγά Ramaz κι ένα αντιναρκικό και υπεδάφιο ραντάρ Pelena – 1 καθώς και ασθενοφόρα.

Το άλλο, το κίτρινο φορτηγό πλοίο «Αλεξαντερ Τκατσένκο» μετέφερε ταχύπλοα σκάφη περιπολίας, ένα σκάφος BMK-T που χρησιμοποιείται για κατασκευή προσωρινών γεφυρών και αρκετά φορτηγά, όπως διακρίνονται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τη Συρία μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της προς το καθεστώς Άσαντ.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ, είπε ότι οι νέες κυρώσεις θα στείλουν μήνυμα στη Ρωσία μετά το βέτο που έβαλε σε έξι απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να ερευνηθεί η χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα.

Την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε πως νέο χτύπημα εναντίον της Δαμασκού θα φέρει το χάος στις παγκόσμιες ισορροπίες. Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι εάν συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες που διαπράττονται κατά παράβαση του Χάρτη του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε χάος στις διεθνείς σχέσεις», τόνισε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του.

Δείτε εικόνες:

Την ίδια στιγμή, νέες δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, επιβεβαιώνει αυτό που αναφέρουμε εδώ και μήνες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Οτι η συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. 

Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία και η πολιτική της στην περιοχή είναι διαφορετική από εκείνη του Ιράν, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τα σχόλια του Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος, έγιναν σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως η υποστήριξη της Τουρκίας στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας έδειξε ότι «διαχώρισε τη θέση της» από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας την Παρασκευή σε μια επιχείρηση που σύμφωνα με το Πεντάγωνο ακολούθησε στοιχεία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ευθύνεται για μια επίθεση με χημικά όπλα στην οποία χρησιμοποιήθηκε, το λιγότερο, αέριο χλωρίου.

«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι να είναι υπέρ μίας χώρας ή εναντίον μιας άλλης. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία», δήλωσε ο Μποζντάγ στους δημοσιογράφους στο Κατάρ.

«Δεν έχουμε κοινή στάση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα των YPG, η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει. Είμαστε επίσης εναντίον της άνευ όρων υποστήριξης του (συριακού) καθεστώτος και διαφωνούμε με το Ιράν και τη Ρωσία για αυτό», είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ