Πνευματικά ωφέλιμα

Θαύμα (;) στην Ουκρανία: Μορφή Αγίου στο γυαλί εικόνας

Ένα θαυμαστό γεγονός επιβεβαίωσε ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς με μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς στη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στη Μελιτοπολη, 415 μίλια νοτιοανατολικά του Κιέβου.

Όπως πρώτα παρατηρήθηκε από τον Ιερομόναχο Αντίπ και επιβεβαιώθηκε από τον επίσκοπο, το πρόσωπο του Αγίου Ιωάννη του Θαυματουργού εμφανίστηκε στο γυαλί που κάλυπτε την εικόνα του όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Την ημέρα της γιορτής της μονής, 18 Δεκεμβρίου 2012, ο ηγούμενος της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη στο χωριό Καλίνοφ στην επαρχία Πολτάβα ηγούμενος Σεραπίων (Μεντβέντεφ) έφερε ένα κομμάτι από τα λείψανα του θαυματουργού Αγίου και μια εικόνα να τιμηθεί από τους πιστούς στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα.
Ο π. Σεραπίων παρουσίασε επίσης μια μικρή εικόνα που απεικονίζει τον Άγιο, η οποία από τότε έχει διασωθεί σε ξεχωριστή θέση στην εκκλησία.

Μετά από έξι χρόνια, αποφασίστηκε να γίνει μια νέα εγκατάσταση για την εικόνα. Όταν αυτή ήταν ήδη έτοιμη, ο Ιερομόναχος Αντίπ άρχισε να αποσυναρμολογεί την προηγούμενη κατασκευή και παρατήρησε με έκπληξη ότι η εικόνα του αγίου ήταν εντυπωμένη στο γυαλί. Αυτό συνέβη στις 5 Μαρτίου 2018.

Η εικόνα και το γυαλί παρουσιάστηκαν στον Μητροπολίτη Λουκά στις 17 Μαρτίου και ο οποίος το επιβεβαίωσε ως θαύμα.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό....

Μια άλλη εικόνα του Αγίου Ιωάννη (Μαξίμοβιτς) άρχισε να ρέει μύρο την ημέρα της πανηγύρεως του, στις 2 Ιουλίου, πέρυσι στην σκήτη Svyatogorsk Lavra στο οικιακό χωριό Adamovka της επαρχίας Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...