Ρωσία

Εποχή ψυχρού πολέμου ζει η ανθρωπότητα - Άμεση απάντηση της Ρωσίας: Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι εμάς

Ένας πόλεμος δηλώσεων εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις απειλές των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν στόχους στη Συρία σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά κατά αμάχων στη Ντούμα το Σαββατοκύριακο για την οποία οι ΗΠΑ κατηγορούν το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην ανάρτηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter λίγο νωρίτερα σύμφωνα με την οποία «Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και 'έξυπνοι'! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!», η απάντηση ήρθε σχεδόν άμεσα από την Μαρία Ζαχάροβα, την επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...