Αμερικανικά τάνκς στην Ευρώπη με αόρατη ασπίδα ενάντια στην ρωσική «απειλή» -Έρχεται μεγάλη σύγκρουση;

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2018, 1:05 μμ

Κι ενώ ο «νέος ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας μαίνεται με κάθε αφορμή και αποτυπώνεται εν πολλοίς και σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Συρία, σε εξοπλιστικό επίπεδο η αντιπαράθεση των δύο υπερδυνάμεων έχει φτάσει στο κόκκινο!


Τα αμερικανικά τανκς στην Ευρώπη αποκτούν αόρατη φουτουριστική ασπίδα πυραύλων για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής

Γνωστό ως Trophy, αυτό είναι το πρώτο και μοναδικό πλήρως λειτουργικό Σύστημα Ενεργητικής Προστασίας και Σύστημα Ανίχνευσης Εχθρικών Πυρών για τεθωρακισμένα οχήματα. Αυτή η τεχνολογία αιχμής θα παρέχει στα τανκς M1 Abrams ασφάλεια 360 μοιρών από όλες τις απειλές, καθώς οι προηγμένοι αλγόριθμοι εντοπίζουν συνεχώς και εξουδετερώνουν απειλές κατά αυτών στο πεδίο της μάχης.

Σημειώνεται ακόμη ότι το σύστημα Trophy δοκιμάστηκε διεξοδικά σε επιλεγμένα τανκς M1A2 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση την Πέμπτη, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να αναπτύξει τις αντιπυραυλικές ασπίδες για τανκς M1 Abrams στην Ευρώπη «στο πλαίσιο μιας σαρωτικής προσπάθειας για την καλύτερη ενίσχυση των Ομάδων Καταπολέμησης Ένοπλων Ταξιαρχιών και την αντιμετώπιση των ρωσικών απειλών στην περιοχή» όπως ανέφερε το Fox News


«Όχι μόνο θα βάλουμε ένα σύνολο από Trophy σε τανκς Abrams στην Ευρώπη, αλλά και άλλες τρεις ταξιαρχίες», δήλωσε ο John Ferrari, Αναλυτής και Αξιολογητής Προγραμμάτων.

«Το όπλο συνεισφοράς για το Σύστημα Ενεργητικής Προστασίας που συνδέεται με την Ευρώπη εντάσσεται στο αίτημα του προϋπολογισμού του 2019», πρόσθεσε.

Το σύστημα Trophy χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν ραντάρ για να παρέχουν συνεχή προστασία 360 μοιρών. Το μπουλόνι σε κιτ περιλαμβάνει τέσσερις κεραίες και δύο περιστρεφόμενους εκτοξευτές που είναι τοποθετημένοι στον πυργίσκο κάθε δεξαμενής

Μόλις ανακαλυφθεί η απειλή, ο αλγόριθμος ταξινομεί την απειλή και αν υπολογιστεί ένα άμεσο χτύπημα, τα συστήματα αντιμέτρου ενεργοποιούνται αυτόματα και ένα σφιχτό σχέδιο εκρηκτικών διεισδυτών εκτοξεύεται στη κεφαλή για να εξουδετερώσει την απειλή

Ουσιαστικά, οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού των αόρατων πεδίων, που απαιτούνται από την Ουάσινγκτον, είναι για να προστατεύσουν τα Μ1 Αμπράμς από τα ρωσικά αντιαρματικά όπλα και τη νέα υψηλής τεχνολογίας αρμάτα Τ-14 . Το ζητούμενο είναι αν πρέπει να ανησυχούμε για μια μεγάλη σύγκρουση που θα μπορούσε να φανεί σύντομα στον ορίζοντα.