Ελληνοτουρκικά

Έρευνα: Οι Έλληνες συσπειρώνονται και αγκαλιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: «Είμαστε μία γροθιά - Έτοιμοι να σας διαλύσουμε»

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας και των απειλών πολέμου από τον Ερντογάν και την παρέα του, οι Έλληνες συσπειρώνονται και αγκαλιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στέλνοντας το μήνυμα πώς όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για να μην χαθεί ούτε χιλιοστό από την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα της MRB που που έγινε για λογαριασμό του news247.gr επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και αγκάλιασαν τα στελέχη, όπως σχεδόν τις ίδιες τους τις οικογένειες. Απαντώντας στο ερώτημα ποιους θεσμούς-δομές εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες, το ποσοστό υπέρ των ΕΔ είναι συντριπτικό.

Με ποσοστό άνω του 85% οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στις ΕΔ, δίνοντας του τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το θεσμό της οικογένειας, ο οποίος παραμένει ισχυρός κι έχει κρατήσει τη χώρα όρθια μετά από σχεδόν 10 χρόνια αδυσώπητης κρίσης. Ο θεσμός της οικογένειας αγγίζει το απόλυτο 98,2%.

Το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι ΕΔ είναι εντυπωσιακό σε μια χώρα που για πολλά χρόνια ο άκριτος και ρομαντικός αντιμιλιταρισμός ευδοκιμούσε. Σε μια χώρα που για πολλά χρόνια οι στρατιωτικοί αποκαλούνταν «καραβανάδες». Στην ίδια χώρα που πολιτικοί «φόρτωσαν» στις ΕΔ, με μεγάλη ευκολία, ήττες για τις οποίες δεν ευθύνονταν. Στην χώρα που κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι ακόμη και σήμερα προσπαθούμε να βρούμε «βύσμα» όταν κληθούμε να υπηρετήσουμε.

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν πρέπει να εκπλήσσει. Η παρουσία των ΕΔ στην κοινωνία είναι καθημερινή και δεν έχει να κάνει μόνο με περιόδους δύσκολες στα εθνικά θέματα, σαν κι αυτή που τώρα διανύουμε. Οι ΕΔ έχουν αναγκαστικά, χωρίς τη θέλησή τους, αναλάβει σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του ανεπαρκούς κρατικού μηχανισμού. Όχι μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπου πάντα καλούνται να βγάλουν «το φίδι από τη τρύπα».

Στην καθημερινή ζωή οι ΕΔ παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους ακρίτες όλης της χώρας. Έχουν αναλάβει την κατασκευή έργων που ιδιώτες αρνούνται να κάνουν λόγω μικρού κέρδους, φροντίζουν ακόμη και για την εκπαίδευση σε απομακρυσμένα και ξεχασμένα από τον κρατικό μηχανισμό χωριά σ΄ όλη τη χώρα. Μαζί μ΄ όλα αυτά έχουν πάντα την ευθύνη της εθνικής ασφάλειας.

Σ΄ αυτές τις ΕΔ οι πολιτικές ηγεσίες πριν αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της κρίσης συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια και σκληρότητα. Ήταν πρώτοι οι στρατιωτικοί που υπέστησαν αλόγιστες περικοπές, που είχαν δραματικές συνέπειες στην οικογενειακή ζωή των στελεχών και τελικά και στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ο κοινωνικός αυτοματισμός που πολλές φορές επιχειρήθηκε από κυβερνήσεις εναντίον των στρατιωτικών, που παρουσιάστηκαν περίπου… ως προνομιούχοι, δεν πέρασε.

Μία από τις αποδείξεις είναι και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...