Κυβέρνηση

Τσιάρτας σε Τόσκα: "Που ζεις βρε ανεκδιήγητε αστείε και λες τέτοιες μπαρούφες" ;


«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου», δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή την υπόθεση με τον 88χρονο απόστρατο του Λιμενικού ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που μπήκαν στο σπίτι του, και ο Βασίλης Τσιάρτας δεν το άφησε ασχολίαστο.

«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ για να έχει ο κάθε πολίτης όπλο. Που ζεις βρε ανεκδιήγητε αστείε κ λες τέτοιες μπαρούφες ?? Που είναι η ασφάλεια που πρέπει να έχουμε ?? Άι σιχτιρ πια κάθε μέρα θα την πείτε τη μα@@@ια σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ν.Τόσκας έσπευσε να ψέξει τον 80χρονο λέγοντας πως πρόκειται για αυτοδικία.

Γιατί όχι νόμιμη άμυνα κ. Υπουργέ;

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 88χρονο που πυροβόλησε τους ληστές στη Γλυφάδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 88χρονου που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν εκ των δύο κακοποιών που μπήκαν στο σπίτι του στην Γλυφάδα για να τον ληστέψουν.

Ο ηλιωμένος -κατά πληροφορίες απόστρατος του Λιμενικού Σώματος- οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου καταβεβλημένος φέρεται να υποστήριξε πως πυροβόλησε κατά των δύο επίδοξων ληστών, φοβούμενος για την ζωή του και χωρίς να έχει πρόθεση να σκοτώσει.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε διωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Ποινική δίωξη για ληστεία ασκήθηκε παράλληλα και σε βάρος των δυο ληστών. Ο 28χρονος Αλβανός που τραυματίστηκε από τα πυρά του ηλικιωμένου παραμένει νοσηλευόμενος.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=609889612681341&id=100009809239358&width=500

Υπενθυμίζουμε τις απίθανες δηλώσεις Τόσκα κατά 88χρονου: Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ

«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι».

«Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στην καλύτερη αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, ο κ. Τόσκας τόνισε:

«Από την 1η Μαρτίου που εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας, με τις πεζές περιπολίες από 200 περίπου αστυνομικούς, έχουν γίνει 2715 έλεγχοι σε οχήματα, 4.000 περίπου έλεγχοι σε πολίτες, 760 προσαγωγές και 115 συλλήψεις. Έχουν αποδώσει τα μέτρα της πεζής αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και σκεφτόμαστε να το επεκτείνουμε».

«150 αστυνομικοί αφαιρούνται από δικαστικούς και με μάχες γιατί οι ενστάσεις πέφτουν βροχή. Κάποιοι φοβούνται περισσότερο από όσο πρέπει. Όμως υπάρχουν και οι ανάγκες της κοινωνίας και προέχει η ασφάλεια της κοινωνίας» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη βία στα γήπεδα και το ποδόσφαιρο, είπε: «Δεν μπορεί οι ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι έχουν κέρδος από τη δραστηριότητα αυτή, να χαϊδεύουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας, δεν μπορεί να κρύβουν από πριν διάφορα πράγματα στο γήπεδο, δεν μπορεί να κάνουν πράξεις παράνομες. Δεν μπορούν να αφήνουν περιθώρια στη βία».

https://www.youtube.com/watch?v=prcYsc2UMCU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ