Ελληνοτουρκικά

Το ΝΑΤΟ χαϊδεύει τα αυτιά της Τουρκίας όταν ο Ερντογάν το... φτύνει - Καμία δήλωση καταδίκης της σύλληψης και αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αρκετές ημέρες μετά την σύλληψη και αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση καταδίκης της Τουρκίας ή έστω μία δήλωση απ' αυτές που συνηθίζει, της στάσης του Πόντιου Πιλάτου, δείχνοντας την ενόχληση του για την επιθετική αυτή ενέργεια μίας Σύμμαχης χώρας σε βάρος μίας άλλης.

Το γεγονός αυτός έχει προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών ιδίως όταν βλέπουν και οι ανακοινώσεις ή δηλώσεις που γίνονται από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επίσης χλιαρές για ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας όπως είναι η σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Και τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αδιαφορεί για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις του με την Τουρκία και τον Ερντογάν παρά το γεγονός ότι αυτός απειλεί με διακοπή των σχέσεων των δύο πλευρών.

Αξιωματούχος της Συμμαχίας μίλησε στον ρωσικό πρακτορείο Sputnik για την κριτική του προέδρου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πώς «εμείς ενισχύουμε το σύστημα της εναέριας άμυνας της Τουρκίας» και πρόσθεσε «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ασφάλεια της Τουρκίας. Για παράδειγμα, ενισχύουμε την άμυνα της χώρας από πυραυλικές απειλές από τη Συρία».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κατάσταση στη Συρία, αποτελεί σημαντική ανησυχία για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. «Η Άγκυρα ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για την στρατιωτική επιχείρηση ''Κλάδος Ελαίας'' στη βόρεια Συρία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συζητά σε τακτική βάση με την τουρκική ηγεσία», είπε.

Ο αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει στη Συρία, γιατί δεν εκλήθη σε αυτήν, ωστόσο τόνισε ότι η Συμμαχία υποστήριξε τον Διεθνή Συνασπισμό κατά του ISIS προετοιμάζοντας τον ιρακινό στρατό και προβαίνοντας σε πτήσεις αναγνώρισης.

Με λίγα λόγια το ΝΑΤΟ χαϊδεύει τ' αυτιά της Τουρκίας όταν αυτή πάει να στήσει κατηγορίες σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για να τους κρατήσει ακόμη περισσότερο στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Χθες, η Άγκυρα αποδέχθηκε το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης να σταλεί ειδικός εμπειρογνώμονας και να παρακολουθήσει τις έρευνες για τα κινητά τηλέφωνα που κάνει η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας. Ο Έλληνας τεχνικός θα αναχωρήσει ίσως και σήμερα για την Τουρκία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε και δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τους Έλληνες στρατιωτικούς στις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει. Ωστόσο ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στις επαφές που είχαν οι δύο Έλληνες. Εκτιμήσεις ειδικών είναι ότι οι Τούρκοι ίσως επιδιώκουν νέα κωλυσιεργία και συνεχίζουν τις έρευνες αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως οι Έλληνες να εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ