Εκκλησία

Στον δρόμο για την πανθρησκεία - Θεωρούν «προσβλητική» ακόμη και την παραμικρή αναφορά στον Χριστό

Στον δρόμο για την ένωση όλων των θρησκειών σε ΜΙΑ, ακόμη και η απλή αναφορά στον "Αναστάντα Ιησού Χριστό" είναι μεγάλο εμπόδιο στις επιδιώξεις της νέας εποχής.

Έτσι λοιπόν , κατά την ίδια τακτική, οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας αποφάσισαν πως η αναφορά και πόσο μάλλον η διαφήμιση της λέξης "Ιησούς" είναι "προσβλητική και μη πολιτικά ορθή", καθώς μπορεί να...νιώσουν άβολα όσοι δεν έχουν ασπαστεί την χριστιανική πίστη.

"Θύμα" τους η Ευαγγελική Εκκλησία, Elim Church, που βρίσκεται βόρεια του Σίδνεϊ, από την οποία και οι τοπικές αρχές ζήτησαν λίγο πριν την Μεγάλη Βδομάδα να αφαιρεθεί από διαφήμιση η λέξη "Ο Ιησούς είναι ζωντανός" (Jesus is alive). 

Η αρχή έγινε με τον διευθυντή του εμπορικού κέντρου Lendlease, όπου είχε τοποθετηθεί η παρακάτω διαφημιστική πινακίδα, ζητώντας από τον πάστορα της Ευαγγελικής Eκκλησίας Elim να σβηστεί εντελώς η λέξη "Ιησούς".

Στις παράλογες αυτές εκκλήσεις που έλαβαν γρήγορα διαστάσεις, ο πάστορας Martin Duffy αντέδρασε δημοσίως, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η φράση ο Ιησούς είναι ζωντανός είναι το κεντρικό μήνυμα της χριστιανικής πίστης και το τι πραγματικά είναι το Πάσχα. Είναι ένα καλό μήνυμα. Νομίζω ότι υπάρχει μια μειονοτική ομάδα εκεί έξω που διαστρεβλώνει συνεχώς το μήνυμα του Ιησού Χριστού. Απλά συνεχίζει να συμβαίνει».

Ο πάστορας κατήγγειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας πως εν τέλει αφαιρέθηκε μόνο η λέξη "Ιησούς", ωστόσο ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου που είχε αντιδράσει, από κοινού με τις τοπικές αρχές, υποσχέθηκαν πως η λέξη θα επιστρέψει στην διαφημιστική πινακίδα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα, ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Βδομάδας, ο εκπρόσωπος τύπου του εμπορικού κέντρου Erina Fair εξέδωσε μία απολογητική ανακοίνωση:

«Ήταν λάθος της κρίσης να ζητήσουμε από την Elim Church να αλλάξει τα μηνύματά της και ζητούμε συγγνώμη».

Βλέπουμε πως λίγο πριν το τελικό "άνοιγμα" της πανθρησκείας προς όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, ο Ιησούς Χριστός και η διδασκαλία του θα αποτελούν κάποιες...."μικρολεπτομέρειες" , όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο Πάπας:

https://www.youtube.com/watch?v=gzKUGJaC4TU

https://www.youtube.com/watch?v=TwPGKBJHEmA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ