Άγιο Όρος

Ρώσοι το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους

Οι Ρώσοι αποτελούν το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους στην χώρα μας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ βασισμένα σε στοιχεία από την υπηρεσία Τύπου του Rosturizm και του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού .

«Εκτός από διακοπές στην παραλία στην υψηλή θερινή περίοδο, οι Ρώσοι τουρίστες είναι συχνοί επισκέπτες σε ελληνικούς ναούς και ιερά, στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού στην Ελλάδα, το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους είναι Ρώσοι πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η αθωνική πολιτεία στη χερσόνησο της Χαλκιδικής είναι το κέντρο του προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα. Ως γνωστόν υπάρχουν 20 μοναστήρια, 17 από τα οποία είναι ελληνικά, ένα ρωσικό, η Μονή Αγίου Παντελεήμονος, και επίσης σερβικά και βουλγαρικά.

Όπως αναφέρεται στην υπηρεσία Τύπου του Rosturizm, το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από 8 σε 22%.

Το ντοκιμαντέρ “Άθως. Ανάβαση” του Ρώσου δημοσιογράφου, Αρκάντι Μάμοντοβ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό πέρυσι. Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη ζωή στο Άγιον Όρος, το οποίο διαχρονικά αποτελεί τον πιο δημοφιλή τόπο προσκυνήματος για τους Ρώσους ορθόδοξους χριστιανούς.

https://www.youtube.com/watch?v=Eujyoi1Zfrk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...