Στρατός Ξηράς

Ο στρατηγός Βασίλειος Παπαδόπουλος ανέλαβε την διοίκηση της XVI Μεραρχίας στο Διδυμότειχο

Αλλαγή φρουράς στην διοίκηση της XVI Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο είχαμε χθες, με τον στρατηγό Βασίλειο Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει στη θέση του μέχρι πρότινος διοικητή Δημητρίου Μπονώρα, ο οποίος μετατίθεται στο Πεντάγωνο. 

Η τελετή παράδοσης-απαλαβής πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγού Γεώργιου Καμπά στην έδρα της Μεραρχίας στο Διδυμότειχο. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης. Επίσης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Σεβασμιώτατος Δαμασκηνός στην δεξίωση που ακολούθησε, αφού συνεχάρη τον αποχωρούντα Στρατηγό Δημήτριο Μπονώρα και καλωσόρισε τον Στρατηγό Βασίλειο Παπαδόπουλο, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκτιμά την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά τους στην ακριτική αυτή περιοχή και ότι η τοπική Εκκλησία προσευχόμενη αδιαλείπτως «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου στρατού» στηρίζει το προσωπικό της Μεραρχίας και αρμονικά συνεργάζεται με τους εκάστοτε ιθύνοντας. Και κατέληξε· «εμείς οι ακρίτες παραμένουμε εδώ στρατιώτες δίπλα στους στρατιώτες μας φυλάσσοντας τα ιερά του Γένους και της Πατρίδας».

Επίσης μνημόνευσε ότι «η τελετή αυτή γίνεται ευκαιρία να επαναλάβουμε όλοι μας ότι συμπαρίσταμεθα στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και στις οικογένειές τους και ότι είμεθα υπερήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό».

            

evros-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές