Εκκλησία της Ελλάδος

Μονόδρομος η σύγκρουση με την άθεη κυβέρνηση πλέον για την Εκκλησία - Οι δικαστικές νίκες Αμβρόσιου-Σεραφείμ δείχνουν τον δρόμο

Του Άγγελου Ρούσσου

Μέσα σε μια εβδομάδα οι δύο εκ των δυναμικότερων Δεσποτάδων της Ιεραρχίας κέρδισαν δύο τεράστιες νίκες ενάντια στην κυβέρνηση και μάλιστα με την σφραγίδα της δικαιοσύνης!

Οι γενικευμένες αντιδράσεις από κυβερνητικούς παράγοντες με κορυφαία την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού δικαιοσύνης Στ. Κοντονή στην υπόθεση Αμβρόσιου αποτελούν ξεκάθαρη επιβεβαίωση της πολλαπλής ενόχλησης των ψευτοπροοδευτικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ και των κολαούζων του.

Χθες το κυβερνητικό στραπάτσο ζευγάρωσε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μια άλλη πολύκροτη υπόθεση, αυτή του μαθήματος των νέων Θρησκευτικών.

Η συγκεκριμένη απόφαση μετά από προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και μετά την σωρεία αντιδράσεων για το νέο μάθημα εκ μέρους Μητροπόλεων, συλλόγων, φορέων, γονέων κλπ σηματοδοτεί βέβαια εκτός από ένα χτύπημα νοκ άουτ προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς το υπ. Παιδείας που λύσσαξε χθες και φάνηκε από την ανακοίνωσή του και ένα ηχηρό ράπισμα και στη διοικούσα Εκκλησία η οποία συστηματικά έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Κι όσο η διοικούσα Εκκλησία βαυκαλιζόταν με τις επιτροπές που υποτίθεται πως συζητούσαν το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών η κυβέρνηση προχωρούσε κανονικά στα σχέδια της!

Με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, να βαδίζει στα χνάρια του “Σαούλ” της πίστης μας προκατόχου του Νίκου Φίλη και να στοχεύει να υπάρχει μόνο ένας φάκελος-αχταρμάς για τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Από το προηγούμενο καλοκαίρι κι από τους πανηγυρισμούς του επικεφαλής στην Επιτροπή διαλόγου Εκκλησίας-κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά Μητροπολίτη Ύδρας περί “συναπόφασης” κυβέρνησης-Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά έχουν έρθει ουκ ολίγες διαψεύσεις!

Η πιο τρανή όμως ήρθε με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας, επίσης μέλους της ίδιας Επιτροπής, τις οποίες ανέδειξε προ μηνών το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Ο κ. Νικόλαος με δυο κουβέντες συνέτριψε τις ανίερες συμμαχίες Τσίπρα – Ιερώνυμου και Γαβρόγλου -΄Υδρας Εφραίμ για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών και ισοπέδωσε το ψεύτικο οικοδόμημα που είχε χτίσει ο Αρχιεπίσκοπος και το περιβάλλον του εδώ και μήνες.

Ένα χρόνο πριν, στην Ιεραρχία του περσινού Μαρτίου σε ένα ψευτοδίλημμα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος στους Ιεράρχες εκείνοι ψήφισαν συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών.

Σήμερα ένα χρόνο μετά από την δειλή αυτή στάση της διοικούσης Εκκλησίας ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η απόφαση του Στε γίνεται από μόνης της λάβαρο ιερής αντίστασης!

Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς τις δύο αποφάσεις για Αμβρόσιο και Θρησκευτικά μέσα σε μια εβδομάδα αντιλαμβάνεται πως οι συνθήκες από μόνες τους και οι ιδιαίτερες συγκυρίες απαιτούν πλέον από την Εκκλησία πιο δυναμική στάση στην συστηματική προσπάθεια των άθεων εξουσιαστών να ισοπεδώσουν κάθε ιερό και όσιο του λαού μας.

Δεν φτάνει ούτε το “ήπιο θάρρος” για το οποίο μας μίλησε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Φωνή λαού οργή Θεού! Η επιθετική τακτική είναι πλεόν μονόδρομος! Κι αν η διοικούσα Εκκλησία αγνοήσει ξανά το κοινό αίσθημα θα έχει υπογράψει την καταδίκη της στη συνείδηση των πιστών.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...