Μπαϊράκι για τα Θρησκευτικά από τον Μεσογαίας Νικόλαο: Κάθισα και τα διάβασα τρεις μήνες. Μπερδεύτηκα. Είναι ψόφιο, φοβισμένο μάθημα -Τι είπε για τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2017, 10:50 μμ | Ανανέωση: Νοέμβριος 14, 2017 στις 11:01 μμ

Συνέτριψε τις ανίερες συμμαχίες Τσίπρα – Ιερώνυμου και Γαβρόγλου -΄Υδρας Εφραίμ το μέλος της Επιτροπής της Εκκλησίας για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Σε συζήτησή του με τον Ηλία Λιαμή, Θεολόγο-Μουσικολόγο, «εκ βαθέων» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2017 ο κ. Νικόλαος έδωσε μια εντελώς άλλη άποψη για τα Θρησκευτικά από αυτήν που πάει να μας επιβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος και ο επικεφαλής της Επιτροπής Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ.


Αρχικά κ. Νικόλαος μίλησε για τα άρρωστα παιδιά, για τα θέματα υγείας γενικότερα, για τις σχέσεις ιατρικής και πίστης, την βάσανο της απειλής του θανάτου και τον πόνο, αλλά και για άλλα κοινωνικά προβλήματα στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”.

Πολύ ενδιαφέρον είχε η στιγμή που εξήγησε γιατί ο ίδιος έχει “το λούστρο του επιστήμονα”, πως “φτιάχτηκε κατάσταση” μεταξύ του ιδίου και των νέων και πότε ο Χριστιανός είναι… “οφσάιντ”! …

Επίσης τόνισε πως δεν μπορεί να περνούν τέτοιοι νόμοι “οι οποίοι είναι απαράδεκτοι από κάθε πλευρά και ξεσχίζουν την ιερότητα του ίδιου του ανθρώπου”

Όταν όμως η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τα Θρησκευτικά είπε πως υπάρχει φαγωμάρα μεταξύ των θεολόγων και το πρόβλημα είναι εκκλησιαστικό περισσότερο. “Δεν μας λείπουν τα καλά Θρησκευτικά αλλά η καλή προφητική ζωή και λόγος της Εκκλησίας” τόνισε και συμπλήρωσε πάντως πως με τα βιβλία μπερδεύτηκε και τόνισε στον υπουργό πως: “εγώ εχω δώσει τόσες εξετάσεις στην ζωή μου, αν έδινα σε αυτά τα πράγματα θα αποτύγχανα. Καθισα και τα διαβασα τρεις μηνες, Είναι ψόφιο, φοβισμένο μάθημα”


Ιδαίτερη εντύπωση δημιούργησε και η ξεκάθαρη θέση του: “Θα επρεπε να έχει τον ελεγχο της θεολογικής εκαπιδεύσεως και των θεολόγων η Εκκλησία”