Εκκλησία της Ελλάδος

Το φυσάνε και δεν κρυώνει με την δικαίωση Αμβρόσιου-Νέα σημερινή παρέμβαση του Ιεράρχη: Το «φτύστε τους» ήταν για τους πολιτικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει ενοχλήσει πάρα πολύ η απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όπου βρεθούν κι όπου σταθούν βγάζουν τα απωθημένα τους!

Με εξυπνακισμούς επέλεξε να απαντήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στους παράγοντες της Εκκλησίας καλούμενος να σχολιάσει την απόφαση αθώωσης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Χρησιμοποίησε το απόσπασμα από την επιστολή προς Κορινθίους «Μείζον δε τούτων η αγάπη» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι κρίμα ορισμένοι από την Εκκλησία να έχουν τέτοια φρασεολογία φανατισμού, μίσους και μισαλλοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=adI7cWEdZUg

Η σοβαρή ενόχληση της κυβέρνησης φάνηκε και από την πρωτοφανή πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να ζητήσει τα πρακτικά της δίκης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη.

Πάντως ο ίδιος ο Ιεράρχης σχολιάζοντας την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανέφερε:

«Ηρέμησα, αν και δεν είχα ποτέ αγωνία για την απόφαση»

«Είμαι πολύ συγκινημένος από την επιτόπια και ολημερίς συμπαράσταση του κόσμου, τον οποίο ουδέποτε υποκίνησα να το πράξει», είπε ακόμη ο μητροπολίτης και ευχαρίστησε παράγοντες, κληρικούς, πολίτες και αιρετούς για την «ουσιαστική τους παρουσία στο δικαστήριο».

Στήριξη στον μητροπολίτη Καλαβρύτων παρείχε και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λαμία, ο κ. Σεραφείμ υποστήριξε ότι ο κ. Αμβρόσιος είναι «δικαιωμένος πλήρως», ενώ υποστήριξε πως η ομοφυλοφιλία «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας», και «προσβολή του ανθρωπίνου σώματος».

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις συνεχίζονται με την ΕΡΤ με την οποία έχει πλέον ανοιχτή κόντρα ο Αμβρόσιος να πρωτοστατεί στις επιθέσεις εναντίον του. «Στην Ελλάδα υπάρχει ο νόμος που ποινικοποιεί τον μισαλλόδοξο λόγο» τόνισε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος ομοσπονδίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Δ. Χριστόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Σταθόπουλος υποστήριξε ότι «εκθέτει την Εκκλησία με το λόγο του ο κ. Αμβρόσιος» χαρακτήρισε «αντιχριστιανικό το λόγο του» σημειώνοντας ότι «πρέπει να κινηθούν πειθαρχικές διώξεις στα εκκλησιαστικά δικαστήρια».

https://www.youtube.com/watch?v=NFVFkbIBYIU

Νέα σημερινή παρέμβαση Αμβρόσιου

Στο μεταξύ με νέα σημερινή του ανακοιίνωση ο Μητροπολίτης παραθέτει το ιστορικό της δίκης:

“Την Πέμπτη 15η Μαρτίου ε.έ. η Θεία Χάρις μας αξίωσε να καθήσουμε στο «εδώλιο της Δικαιοσύνης», στο «σκαμνί του κατηγορουμένου», όπως συνήθως λέγεται. Μηνυτές και κατήγοροί μας ήσαν μία ομάδα εννέα προσώπων, από το χώρο των Ομοφυλοφίλων. Είχαν θιγεί, όταν εμείς σε ανάρτησή μας στο προσωπικό μας Blog «mkka.blogspot.com» στις 9 Δεκεμβρίου 2015 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Φτύστε τους»!

Στόχος μας τότε ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ! Στόχος μας ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Β.... , η οποία στην κηδεία ενός ομοφυλόφιλου ηθοποιού, του Μηνά Χ..., που επί 25 χρόνια συζούσε με κάποιον άνδρα εραστή του, είπε μεγαλοφώνως και επί λέξει τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! (βλ. xairete.blogspot.gr, 04.12.2015)” αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος.

Συμπληρώνει δε πως με πολλή παρρησία εξέφρασε την αγανάκτηση της ψυχής του εναντίον των «μοντέρνων» πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι τελικά και εψήφισαν τον Νόμο για το «Σύμφωνο της Συμβίωσης». “Γι' αυτούς, μόνο γι' αυτούς, τότε είπαμε το «Φτύστε τους!». Διότι άνοιγαν την θύρα της νομιμότητος στίς αφύσικες και ανώμαλες σχέσεις! Είμαστε κήρυκες του Νόμου του Θεού, ως εκ τούτου χρέος μας είναι να αγωνιζώμεθα για την επικράτηση του θείου Νόμου καί άρα να εναντιούμεθα στη Σοδομική νοοτροπία! Όπως ήταν φυσικό, γράψαμε πολύ σκληρά λόγια για τους πολιτικούς, οι οποίοι κάλυψαν με τον μανδύα της νομιμότητος το ασυγχώρητο πάθος αυτής της ανωμάλου σεξουαλική σχέσεως μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Αυτοί, επαναλαμβάνω, ήσαν στο στόχαστρό μας, όταν εμείς εγράφαμε το «φτύστε τους!».” τόνισε.

Σημείσε δε πως μετά από εκείνο το δημοσίευμα και επειδή, λοιπόν, άρχισε να δημιουργείται η εντύπωση, ότι στόχος ήταν αυτοί οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, επανήλθε με νέο δημοσίευμα στις 21 Δεκεμβριου 2015 με τίτλο «ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» δηλώσε, ότι οι σκληρές εκφράσεις στόχο είχαν τα πρόσωπα της Πολιτικής Εξουσίας, «την Εξουσία καί τούς εν Εξουσίαις», όπως επί λέξει εγράφε!

“Παρά ταύτα εκπρόσωποι της ομοφυλοφιλικής κοινότητος, οι οποίοι μάλιστα είναι και οργανωμένοι με το όνομα LGBTQ, την 26 Ιανουαρίου 2016 έσπευσαν να υποβάλουν Μήνυση εναντίον μας με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο, προφανώς για να επιτύχουν μιά επίσημη αναγνώριση της παρά φύσιν ηθικής ζωής.

Έτσι προχθές στις 15 Μαρτίου 2018 η Ηθική Διδασκαλία της Ορθοδοξίας κάθισε στο εδώλιο, για να κριθεί από την Δικαστική Εξουσία! Ευρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους θιασώτες του Σοδομισμού! Το Ευαγγέλιο τους καταδικάζει! Ο Νόμος δικαιώνει και αναγνωρίζει το πάθος! Εμείς, ως Επίσκοπος, οφείλουμε να κηρύττουμε το λόγο του Θεού, τον Νόμο του Ευαγγελίου. Καταδικάζοντας όμως το πάθος, θίγονται όσοι το έχουν! «Ο έχων μυίγα, μυιγιάζεται» λέγει η λαϊκή παροιμία! Οι Ομοφυλόφιλοι εθίγησαν! Δικό τους το κρίμα!

Δηλ. εμείς δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Δέν είπαμε: «Ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Μανώλης είναι Ομοφυλόφιλοι! Φτύστε τους!», ώστε να θεμελιώνεται κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, έξ αφορμής της Ηθοποιού και Βουλευτίνας κας Άννας (βλέπετε; ούτε το επώνυμό της εγράψαμε!), η οποία προκλητικώτατα είπε τα λόγια «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»! Κατ' επέκταση αναφερθήκαμε στα Πολιτικά εκείνα Πρόσωπα, τα οποία προωθούσαν τον αντίχριστο Νόμο περί του Συμφώνου της Συμβιώσεως και μόνον σ' αυτά. Ή ακριβέστερα στούς Πολιτικούς, προς τους οποίους αναφερόταν και το «μαυρίστε τους» και σ' αυτό τούτο το πάθος της Ομοφυλοφιλίας. Τις πράξεις κρίνουμε και κατακρίνουμε,όχι όμως και τα πρόσωπα! Είναι όμως φυσικό, όταν σε κάποιο κήρυγμα καταφερόμαστε κατα της κλοπής, είναι φυσικό, επαναλαμβάνω, όσοι είναι κλέφτες να πληγώνωνται! Έτσι επαληθεύεται η παροιμία «ο έχων μυίγα, μυιγιάζεται!».” αναφέρει.

Και καταλήγει: “ Το Δικαστήριο μας αθώωσε! Είμεθα ευγνώμονες! Αναγνώρισε, ότι όντως οι βαρείς χαρακτηρισμοί, στους οποίους αναφερόμασταν, αναφέρονταν στα Πολιτικά και όχι σε φυσικά Πρόσωπα! Αναφέρονταν στο πάθος και όχι σε άτομα, τα οποία συγκροτούν την Ομάδα των LGBTQ κλπ.” και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και τους συνηγόρους του, ενώ για τους κατηγόρους του είπε πως “ ήθελαν το Δικαστήριο «για να ακουσθούν»!”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...