Κόσμος

Η Τουρκία απειλεί τους πάντες στην Συρία υμνώντας την Ρωσία: Δυνάμεις 5 χωρών έχουν συγκεντρωθεί δίπλα-δίπλα


Aρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά η περιοχή και ο ημίτρελος Ερντογάν είναι ικανός για το χειρότερο πλέον καθώς φαίνεται να έχει σαλέψει εντελώς.

Πριν λίγο προχώρησε σε επίθεση προς την Γαλλία θέτοντας στον στόχο την γαλλική βιομηχανική εταιρεία Lafarge για την κατασκευή καταφυγίων και τούνελ για τους Κούρδους μαχητές στην Συρία ενώ έφτασε να απειλήσει ευθέως με βομβαρδισμό ακόμη και τις γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας.

"Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία" πρόσθεσε σε έξαλλη κατάσταση.

O  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε όμως  επίθεση κατά των Γάλλων κατονομάζοντας  ως «εσφαλμένη προσέγγιση» την κίνηση της Γαλλίας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε Τουρκία και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως με λύπησε πάρα πολύ η πλήρως εσφαλμένη προσέγγιση της Γαλλίας στο ζήτημα αυτό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 «Ποιοι είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση;» διερωτήθηκε.

Επιπλέον ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιρλνούρ Τσεβίκ, έγραψε:

"Xάρη στην Ρωσία καταλάβαμε την Αφρίν. Αν δεν μας άνοιγε τον εναέριο χώρο της Συρίας η Ρωσία, όχι μόνο δεν θα μπαίναμε στην ΑλΜπαμπ και το Αφρίν αλλά δεν θα μπορούσαμε να πετάξουμε ούτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ο πρόεδρος μας είναι πολύ ικανοποιημένος από την Ρωσία. Ο προσωπικός μου βαθμός είναι 10 στα 10".

Στο έδαφος η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη καθώς υπάρχουν όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες-βίντεο μαζεμένες μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε ελάχιστο χώρο.

Αμερικανικές-γαλλικές-κουρδικές στην Ιεράπολη,πιο δίπλα στο Tal Rifat ρωσικές και συριακές, στα περίχωρα ΒΔ της Ιεράπολης και σε Αφρίν τουρκικές και τουρκόφιλες.

Περιττό να αναφέρουμε πως μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις υπάρχουν βρετανικές, ισραηλινές κτλ...

Την ίδια στιγμή Γάλλοι κομάντος αναπτύσσονται σε πέντε  στρατιωτικές βάσεις στην βόρεια Συρία στην περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις των υποστηριζόμενων από την Ουάσιγκτον SDF (Syrian Democratic Forces).

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ πάνω από 70 στελέχη των γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων βρίσκονται στο εργοστάσιο παράγωγης τσιμέντου της Lafarge κοντά στον λόφο Mistanur και το χωριό Harab-Isk. 

Μάλιστα αναφέρουν ότι ακόμη 30 στελέχη επιχειρούν από την Ράκα. Το 1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών των Πεζοναυτών και η 10η Μονάδα Αλεξιπτωτιστών επιχειρούν επίσης στην περιοχή.

Το σχέδιο όμως των Κούρδων είναι απλό και πολύ αποτελεσματικό  συνάμα…«όσο γίνεται περισσότερες τουρκικές απώλειες  …τις οποίες δεν θα αντέξει ο τουρκικός λαός».

https://twitter.com/abdbozkurt/status/980115726043418624?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/980095956703236096?ref_src=twsrc%5Etfw

Κούρδοι μαχητές του YPG με φορητά αντιαρματικά στα χέρια δημιουργούν απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις, που εισήλθαν στην Αφρίν και στην Τελ Ριφάατ εκεί ακριβώς που οι Τούρκοι δεν το αναμένουν . 

Σήμερα το πρωί οι Κούρδοι κατέστρεψαν ένα ακόμη τουρκικό ΤΟΜΑ Μ113 και σκότωσαν επτά Τούρκους στρατιώτες του τακτικού στρατού προκαλώντας μεγάλο φόβο στην τουρκική ηγεσία για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής με την παρουσία τους στην Βόρεια Συρία.

«Ένας αριθμός επτά Τούρκων στρατιωτών σκοτώθηκαν καθώς το ΤΟΜΑ τους καταστράφηκε από τις μονάδες προστασίας των Κουρδικών δυνάμεων  του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία», ανακοίνωσε το κουρδικό  κόμμα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ των τουρκικών στρατευμάτων και των μαχητών του YPG στην πόλη  Μπιλμπίλα και στα χωριά της γύρω από το κουρδικό θύλακα της Αφρίν, με αποτέλεσμα την εξόντωση  τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών αμέσως και τριών ακόμη μετά στην επίθεση λόγω βαριών τραυμάτων, αναφέρουν πηγές στην περιοχή .

Υπενθυμίζουμε ότι  ο Οθμάν Σεΐχ Ισά, μέλος της κουρδικής διοίκησης του Αφρίν, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε όλη την περιοχή του Αφρίν. Αυτές οι δυνάμεις θα χτυπήσουν σε κάθε ευκαιρία τις θέσεις του Τούρκου εχθρού και των μισθοφόρων του. Οι δυνάμεις μας θα γίνουν ένας διαρκής εφιάλτης γι' αυτούς».

Ο κ. Ισά υποστήριξε πως κούρδοι ένοπλοι βρίσκονται απανταχού στην γεωγραφία της Αφρίν, όμως στην πράξη είναι γνωστό πόσοι ωστόσο αξιόμαχοι κούρδοι αντάρτες παραμένουν στην περιοχή, κι αν έχουν τα εφόδια ή τις δυνατότητες να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον τουρκικό στρατό.

Ο ανταρτοπόλεμος (ή και Ανορθόδοξος πόλεμος) είναι ένα είδος ένοπλης αντιπαράθεσης που υιοθετείται συνήθως από επαναστάτες ή από πολίτες που αντιστέκονται σε μια δικτατορική κυβέρνηση ή μια δύναμη κατοχής ή δρουν συμπληρωματικά ως προς τον τακτικό στρατό σε ένα γενικευμένο πόλεμο. Σκοπός, είναι η ανατροπή μίας κυβέρνησης ή κάποια εσωτερική πολιτική αλλαγή (συνήθως αλλαγή εξουσίας).

Αυτή η μορφή του πόλεμου επιλέγεται όταν οι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι δεν είναι αρκετοί, και όταν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τον σχηματισμό ενός τακτικού στρατού.

Πολλές φορές μονάδες του τακτικού στρατού μετασχηματίζονται σε αντάρτικες ομάδες για δράση σε περιοχές όπου τον έλεγχο έχει ο αντίπαλος. Ο ανταρτοπόλεμος βασίζεται σε ένα σύνολο τακτικών, μεταξύ των οποίων είναι οι αιφνιδιαστικές επιθέσεις, ενέδρες, σαμποτάζ, απόκρυψη των δυνάμεων και αποφυγή κάθε περιττής επαφής με τον αντίπαλο που δεν θα μπορούσε να φέρει νίκη με πρακτικά οφέλη και χωρίς σημαντικές απώλειες.

Δείτε Βίντεο και εικόνες από την περιοχή
https://twitter.com/EndiZentarmi/status/980041040324431872?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/anewscomtr/status/980064740364996609?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/979091233002934276?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MHJournalist/status/980107574761672704?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...