Ρωσία

Ημέρες Ψυχρού Πολέμου: Δραματική αύξηση των αποστολών αναχαίτισης από την Ρωσική Αεροπορία

Ημέρες Ψυχρού Πολέμου θυμίζουν οι καταστάσεις που σχεδόν κάθε μέρα αντιμετωπίζει η Ρωσική Αεροπορία σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sputnik, αφού με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η Αεροπορία της χώρας αναγκάστηκε να απογειώσει 7 φορές την περασμένη εβδομάδα μαχητικά αεροσκάφη για την αναχαίτιση αγνώστων ιχνών που πετούσαν κοντά στα εναέρια της σύνορα.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Krasnaya Zvezda συνολικά 22 ξένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν την περασμένη εβδομάδα χωρίς όμως κανένα να διασχίσει τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Συνολικά σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας η Αεροπορία της χώρας αναγκάστηκε να απογειώσει τα αναχαιτιστικά της αεροσκάφη 294 φορές το 2017 για την αναγνώριση και παρακολούθηση ξένων αεροσκαφών.

Από την άλλη πλευρά τα περιστατικά που αφορούσαν Ρωσικά και ΝΑΤΟικά αεροσκάφη αυξήθηκαν δραματικά από το 2014 και μετά.

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους Ρώσους στα περιστατικά προσέγγισης του ρωσικού εναέριου χώρου από ΝΑΤΟικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της χώρας παρά τις εγγυήσεις σύμφωνα με την Μόσχα ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να εισβάλουν σε καμία ΝΑΤΟική χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...