Μέση Ανατολή

Ερντογάν σε Τραμπ: "Ερχομαι με 25.000 Στρατό στην Ιεράπολη" - Δραματικές συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας - Οχυρώνουν την πόλη οι ΗΠΑ


Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης στην Ιεράπολη και τους πολιτικούς προιστάμενους να προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να συνεφέρουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Και αυτό γιατί ο Ερντογάν ζητά πολλά πράγματα από τις ΗΠΑ εκτός από την Ιεράπολη...

Λίγο πριν την επικοινωνία, ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκφώνησε "πυρηνική ομιλία" (βίντεο) λέγοντας ότι οι Αμερικανοί λένε μ@λ@κίες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στην Ιεράπολη και ρώτησε γιατί οι ΗΠΑ πήγαν στην Συρία ρίχνοντας το βάρος τόσο σε Μ.Ομπάμα όσο και σε Ν.Τραμπ οι οποίοι δεν έκαναν ότι τους ζήτησε., να διώξουν δηλαδή το PYD από την περιοχή.

"Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Τουρκία. Δεν έχουν καμία δουλειά στη Συρία. Τι γυρεύουν 11.000 χιλιόμετρα μακριά από την χώρα τους;" πρόσθεσε.

Νεότερες πληροφορίες από κουρδικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση δυνάμεων και δημιουργίας ενός τοπικού τουρκικού Στρατού 25.000 αντρών με βάση την Αφρίν.

Την ώρα που Τραμπ-Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, αντιπροσωπεία αμερικανικών στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών William Rouback και του στρατιωτικού διοικητή James Jarrard, επιθεώρησαν την Ιεράπολη στην Συρία ενώ αργότερα είχαμε την άφιξη νέου αμερικανικού στρατιωτικού κονβόι.

Μιλώντας το πρακτορείο Anadolu ο Καλίν, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ «συνομιλίες για διμερή και περιφερειακά θέματα».

Στην επικοινωνία αυτή ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη νίκη της Άγκυρας εναντίον του PKK/PYD/ YPG, της στρατιωτικής επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ κατά της πόλης Αφρίν της Συρίας.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Τουρκία έχει ως επόμενους στόχους την Μανμπίτς της Συρίας και το Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ.

Οπως θα δείτε και στην ανακοίνωση, μια τουλάχιστον "περίεργη" ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στην Αφρίν, ούτε στην Ιεράπολη ενώ η ανακοίνωση αυτή είναι ακόμη πιο σύντομη από την ανακοίνωση της 25ης Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος Donald J. Trump μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας για να επιβεβαιώσει τη σημασία των ισχυρών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας ως συμμάχων του ΝΑΤΟ και στρατηγικών εταίρων και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε κοινές στρατηγικές προκλήσεις και την αντιμετώπιση των ανησυχιών και των δύο χωρών που επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις».

Αμερικανοί στην Ιεράπολη

Αντιπροσωπεία αμερικανικών στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών William Rouback και του στρατιωτικού διοικητή James Jarrard, είχε σήμερα συνάντηση με τις αρχές της Ιεράπολης στην Συρία .

Η αντιπροσωπεία αφού έκανε πρώτα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης με τους αντιπροέδρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της πόλης , Αβραάμ Κεφτάν και Ζεϊέβ Χενμπέρ, στην συνέχεια πήγαν στο Δημαρχείο για συνομιλίες .

Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί  επισκέφθηκαν το Manbic Civilian Management Center και διεξήγαγαν συζήτηση σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην περιοχή.

Ο Abraham Qeftan, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA με την ευκαιρία, δήλωσε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός θα φροντίσει για την ασφάλεια της περιοχής η οποία θα συνεχιστεί, και ότι για αυτό «θα ενημερώσουμε για την πολιτική και την στρατιωτική υποστήριξη ενάντια στην πιθανή επίθεση του τουρκικού στρατού κατά της πόλης στην συνάντησή μας με τον Διεθνή Συνασπισμό».

Την ίδια στιγμή ο βοηθός Γραμματέας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών για την τρομοκρατία Marshall Billingslea επισκέφθηκε την Άγκυρα στις 20-22 Μαρτίου.

Ο Βοηθός Γραμματέας Billingslea μετέβη με αντιπροσωπεία όπου συζήτησε τις οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία, ως βασικοί παράγοντες στη μάχη για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, θα πρέπει να συνεργαστούν για να ανακόψουν τη ροή ανθρώπων, χρημάτων και υλικού που σχετίζεται τόσο με ISIS όσο και το ΡΚΚ.

Επιπλέον, οι δύο αντιπροσωπίες συζήτησαν τη σημασία της συνέχισης της ανταλλαγής πληροφοριών και των έγκαιρων ενεργειών κατά των χρηματοδοτών  της τρομοκρατίας και των δικτύων τους.

Η συνάντηση με την τουρκική κυβέρνηση αποδείχθηκε παραγωγική τόσο σε στρατηγικό όσο και σε πολύ πρακτικό επίπεδο.

Ο υφυπουργός Billingslea τόνισε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν μέχρι τέλους να βελτιώσουν τις σχέσεις με την Τουρκία με σκοπό την «απομάκρυνση» του Ερντογάν από την Μόσχα.

Πολύ φοβόμαστε όμως ότι οι ΗΠΑ έχουν ενδώσει σε όλα ότι ζητά ο Ερντογάν ειδικά στο Αιγαίο και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για την χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε, πως σήμερα εμφανίστηκε «συμπτωματικά» η είδηση ότι η αμερικανική εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες στους Τούρκους σωματοφύλακες του Ερντογάν οι οποίοι είχαν επιδοθεί στο σπορ της «κλωτσοπατινάδας» στην Ουάσιγκτον κατά Κούρδων διαδηλωτών παραβιάζοντας ένα σωρό ομοσπονδιακούς νόμους .
https://twitter.com/Ozkok_/status/976806881309155329?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/976609790754525186?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...